Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Τσουχτερό κρύο και χιόνια το σαββατοκύριακο



Τσουχτερό κρύο, συννεφιά, βροχές και χιόνια στα ορεινά αναμένονται από σήμερα και για όλο το σαββατοκύριακο. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία στην Αττική δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 4 βαθμούς.

Πυκνή συννεφιά θα καλύπτει από το πρωί τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, καθώς και τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές ή και χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου.

Την Κυριακή ο καιρός θα «αγριέψει» περισσότερο. Ο υδράργυρος θα σημειώσει μεγαλύτερη πτώση και η παγωνιά θα είναι διάχυτη σε όλη τη χώρα. Στη Μακεδονία, την Κεντρική Ελλάδα και τη Στερεά Ελλάδα και Εύβοια και αρχίσει να χιονίζει και πάλι έντονα. βιντεο -->


Το κύμα κακοκαιρίας και οι πολικές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές αλλά και τους θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.

Χιόνια θα πέσουν ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου ενώ θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας. Με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις στην πόλη της Αθήνας θα είναι κατά κανόνα ασθενείς.

 http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=120124&catID=11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου