Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Αν βγάλω τα βίντεο που έχω…

 απο thessalianews

alt
Βίντεο στα οποία καταγράφονται συναντήσεις και οικονομικές συναλλαγές του «αρχιτοκογλύφου» Μάρκου Καραμπέρη με πολιτικούς, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δικαστές, υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και άλλους κρατικούς παράγοντες προσδίδουν νέα διάσταση στη δράση της «μαφίας της Θεσσαλονίκης».
Τα βίντεο αυτά, τα οποία, όπως αφήνει να εννοηθεί συνεργάτης του Μάρκου Καραμπέρη, είναι στην κατοχή του, αποκαλύπτουν εντυπωσιακές πολιτικές διασυνδέσεις - και όχι μόνο - του 58χρονου επιχειρηματία και των μελών του κυκλώματος της τοκογλυφίας.
«Αν βγάλω αυτά τα βίντεο, θα εξαφανιστεί η Βουλή» φέρεται να εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος ο Καραμπέρης σε στενό συνεργάτη του. Σύμφωνα μάλιστα με την πηγή που αποκάλυψε την εν λόγω στιχομυθία στο «Βήμα», ο «αρχιτοκογλύφος» της Θεσσαλονίκης διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία τόσο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων από τη Βόρεια Ελλάδα όσο και για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.

Ενδεικτικό των «υψηλών γνωριμιών» του Μάρκου Καραμπέρη είναι ότι τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2011 παρέθεσε γεύμα στο εστιατόριο του μετέπειτα αυτόχειρα Λεωνίδα Μαριόλη, στο οποίο παρευρέθησαν, εκτός των άλλων, ανώτεροι και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί της πόλης. Ούτε ως τυχαίο μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι λίγες μόνο ημέρες πριν από τη σύλληψή του έσπευδαν να τον υπερασπιστούν και να θέσουν εμπόδια στην αστυνομική έρευνα πρώην ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα «μεσάζοντες» του επιχειρηματία προσπάθησαν να δωροδοκήσουν με 30.000 ευρώ αξι-ωματικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που ερευνούσαν τη δράση του κυκλώματος της τοκογλυφίας.
Τα «κρυφά ραντεβού»
Τα «κρυφά ραντεβού» με τους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες της πόλης πραγματοποιούνταν στο γραφείο του «αρχιτοκογλύφου», στον 5ο όροφο του γυάλινου κτιρίου «Εγνατία», που βρίσκεται στη λεωφόρο Δημοκρατίας 1 στη Θεσσαλονίκη. Ο χώρος αυτός, στον οποίο είχε τοποθετηθεί μεγάλος αριθμός καμερών, ήταν το «στρατηγείο» αλλά και το... στούντιο του Μάρκου Καραμπέρη, καθώς συνήθιζε να μαγνητοσκοπεί τις συναντήσεις του.
Οπως ανέφερε μιλώντας στο «Βήμα» στενός συνεργάτης του επιχειρηματία, «το γραφείο αυτό ήταν κάτι σαν την... Παναγία Σουμελά, όπου έσπευδαν καθημερινά να "προσκυνήσουν" » πολιτικοί, εφοριακοί, αστυνομικοί και επιχειρηματίες. Στους τοίχους του γραφείου υπάρχει ένα τεράστιο παζλ με φωτογραφίες του Μάρκου Καραμπέρη και του πατέρα του, με βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων, με έναν ιδιαίτερα γνωστό δη-μοσιογράφο της Αθήνας, με έναν δημοφιλή κωμικό ηθοποιό που διαμένει στη Θεσσαλονίκη και με τρεις δημάρχους και νομάρχες της περιοχής. Περίοπτη θέση κατέχει η φωτογραφία του ιδίου και του πατέρα του Θωμά με τον Ανδρέα Παπανδρέου που χρονολογείται από τα τέλη του 1981, όταν ο νεοεκλεγείς τότε πρωθυπουργός της χώρας είχε πάει στο νυχτερινό κέντρο «Θεσσαλονικιά» που ανήκε στην οικογένεια Καραμπέρη για να διασκεδάσει μαζί με συνεργάτες του. Οποιος έμπαινε λοιπόν στο γραφείο του Καραμπέρη γινόταν μάρτυρας των «υψηλών διασυνδέσεων» του επιχειρηματία. «Ο Καραμπέρης δημιουργούσε με τους πολιτικούς σχέση οικονομικής εξάρτησης – και όχι μόνον. Είχε στήσει έναν παρακρατικό και παρακυβερνητικό μηχανισμό. Η οικογένεια Καραμπέρη ήταν κράτος εν κράτει...».
Ο διοικητής της ΕΥΠ
Ο πατέρας του «αρχιτοκογλύφου», ο Θωμάς Καραμπέρης, ήταν για δεκαετίες ολόκληρες ο «βασιλιάς της νύχτας» στη Θεσσαλονίκη. Ηταν ο άνθρωπος που γνώριζε προσωπικά όλους τους καλλιτέχνες και τους πολιτικούς. Τα μαγαζιά του «Θεσσαλονικιά» και, μετέπειτα, «Νεράιδα» υπήρξαν το σημείο νυχτερινής αναφοράς της πόλης. Απέκτησε τεράστια περιουσία και, αν και είχαν διατυπωθεί υπόνοιες εναντίον του για παράνομες συναλλαγές, ποτέ δεν κατηγορήθηκε για οτιδήποτε. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμούνται τον Θωμά Καραμπέρη να εκμυστηρεύεται ότι ήταν «στενός συγγενής» του Στέφανου Καραμπέρη, ο οποίος υπήρξε αρχηγός της ΚΥΠ Βορείου Ελλάδος επί δικτατορίας. Ο Στέφανος Καραμπέρης είχε παραπεμφθεί ως συνεργάτης της χούντας, ενώ είχε καταδικαστεί από το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση πέντε χρόνων και διετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για τη δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ Γιώργου Τσαρουχά. Δεν είχαν όμως καμία συγγενική σχέση και η επίκλησή της εξυπηρετούσε ίσως άλλους σκοπούς...
Ο Μάρκος Καραμπέρης αποδείχθηκε άξιος συνεχιστής αυτής της ιδιότυπης... κληρονομιάς. Είχε επαφές με τουλάχιστον πέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή, σε ορισμένους από τους οποίους εμφανιζόταν να έχει δώσει μεγάλα χρηματικά ποσά για τα προεκλογικά τους έξοδα. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται πρώην υφυπουργός τον οποίο διευκόλυνε στις ενοικιάσεις ακινήτων του από κρατικές υπηρεσίες, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει παρουσιαστεί κανένα αποδεικτικό στοιχείο.
Το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ
Την τελευταία διετία ο Μάρκος Καραμπέρης έριξε γέφυρες προς τον ΛΑΟΣ. Ο επιχειρηματίας έθεσε υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο του κόμματος ως αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας. Διοργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεις σε νυχτερινά κέντρα υπέρ της υποψηφιότητάς του, παρ' ότι δεν απαιτούνταν σταυρός προτίμησης για τη συγκεκριμένη θέση και η εκλογή του εξαρτιόταν μόνο από την ανάδειξη του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ ως περιφερειάρχη Βόρειας Ελλάδας.
Πολιτικοί μάλιστα του είχαν υποσχεθεί ότι θα μεσολαβήσουν για να απεμπλακεί από δικαστικές εκκρεμότητες που είχε γύρω από μεταβιβάσεις ακινήτων, ενώ στενές ήταν οι σχέσεις του με επιχειρηματίες, στελέχη κρατικών υπηρεσιών και όλους σχεδόν τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης.
Το ΒΗΜΑ (Βασίλης Λαμπρόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου