Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Στη Βουλή η δικογραφία για την "ΕΛ.ΣΤΑΤ."...

απο press
Στη Βουλή διαβιβάζεται αύριο Τετάρτη η δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛ.ΣΤΑΤ), την οποία χειριζόταν ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πεπόνης είχε ζητήσει από...
 τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για το έλλειμμα το 2009, καθώς, όπως ανέφερε, προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Ο κ. Τέντες ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικόλαο Παντελή, ο οποίος είναι επόπτης του οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη, να μελετήσει την υπόθεση και εν συνεχεία να αποφανθεί εάν έπρεπε να διαβιβαστεί άμεσα στη Βουλή η δικογραφία ή έπρεπε να προηγηθούν ορισμένες ενέργειες, όπως είναι η εξέταση μαρτύρων κ.λπ.
Ετσι, ο κ. Παντελής θα διαβιβάσει αύριο τη δικογραφία στη Βουλή ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, χωρίς να κάνει καμία ποινική αξιολόγηση, όπως απαιτεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Όσον αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, θα ζητήσει από τον κ. Πεπόνη να συνεχίσει την έρευνά του. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παντελής θα ζητήσει από τον οικονομικό εισαγγελέα να λάβει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, όπως έχει ζητήσει ο ίδιος εγγράφως.
Εισαγγελικοί κύκλοι σημείωναν εξάλλου πως η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα δεν εμποδίζει να συνεχιστεί η εισαγγελική έρευνα ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στις υποθέσεις της Siemens του Βατοπεδίου και της προμήθειας των υποβρυχίων, όπου ενώ οι δικογραφίες είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή, η εισαγγελική έρευνα συνεχιζόταν παράλληλα για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου