Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Δυσεύρετα τα καυσόξυλα στη Θεσσαλία!

alt
Οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διάστημα δεν είχαν μόνο αρνητική επίπτωση στις τσέπες των Θεσσαλών, λόγω των απαιτήσεων στη θέρμανση, αλλά και στα διαθέσιμα καυσόξυλα στην περιοχή μας.
Είναι γνωστή η κατακόρυφη φετινή αύξηση στη χρήση των καυσόξυλων, από την επιλογή πολλών να χρησιμοποιήσουν για την θέρμανσή τους τζάκια και ξυλόσομπες. Οι πωλήσεις καυσόξυλων φέτος στα καταστήματα αυξήθηκαν κατά 30%, ενώ μάστιγα έγινε η παράνομη υλοτομία στα δάση.
Τα χιόνια και οι βροχές πάντως των τελευταίων ημερών έχουν ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εμπορίας καυσόξυλων, για τις επόμενες δύο εβδομάδες να υπάρχει σημαντική έλλειψη στα καυσόξυλα. Με το πέρασμα των ημερών το πρόβλημα μπορεί να μεγαλώσει, καθώς δύσκολα τα πολλά χιόνια θα λιώσουν στα βουνά, δηλαδή από τα μέρη όπου επιτρέπεται η υλοτόμηση και μαζεύονται τα ξύλα.
Η μέση τιμή παραμένει στα 16 λεπτά ανά κιλό ξύλου και αυτή τη στιγμή οι ιδιοκτήτες δίνουν μικροποσότητες καυσόξυλων στους πολίτες για να ικανοποιηθεί όσο είναι δυνατόν η μεγάλη ζήτηση.
Μένει πλέον να δούμε και τη διάθεση του καιρού, το πώς θα αντιμετωπισθεί η ζήτηση τις επόμενες ημέρες.

thessalianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου