Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Η κυβέρνηση διασύρει τα άτομα με αναπηρία

απο onlarissa

alt
Με την πανθεσσαλική τους ομοσπονδία συναντήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη
Με τον πρόεδρο κ. Ράλλη Τσιουλάκη και τα μέλη της διοίκησης της Πανθεσσαλικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κκ. Στέφανο Πάικο (αντιπρόεδρο), Αθανάσιο Πατσιούρα (πρ. Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών Λάρισας) και Ηλία Τσίγκα (πρ. Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Καρδίτσας) συναντήθηκαν το πρωί του Σαββάτου η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και η υπεύθυνη του Τμήματος Υγείας της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΝ Αγγέλα Δημότσιου, κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας, μετά τον πόλεμο λάσπης που έχουν δεχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τα άτομα με αναπηρία.
Ο πρόεδρος τόνισε ότι τα άτομα με αναπηρία διαπομπεύονται και διασύρονται, τόσο από τις πολιτικές ηγεσίες, όσο και από τα ίδια τα ΜΜΕ, αφού ξαφνικά στα μάτια και στα στόματα όλων αυτών, τα ΑμεΑ μετατράπηκαν αδιακρίτως και αυθαίρετα σε “μαϊμούδες”, με στόχο να προλειανθεί το έδαφος για νέες περικοπές προνοιακών επιδομάτων.
Ζήτησε δε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο που δέχεται η πλέον αδύναμη κοινωνική ομάδα, παραθέτοντας αναλυτικά τις προτάσεις που έχει από χρόνια καταθέσει το αναπηρικό κίνημα για την πάταξη φαινομένων διαφθοράς και περιστατικών που έπαιρναν με πλαστά έγγραφα επιδόματα.
Η βουλευτής, σχολιάζοντας όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Δε θεωρούμε καθόλου τυχαίο ότι το θέμα περί “μαϊμού” δικαιούχων βγήκε στην επιφάνεια τη στιγμή των επικείμενων αποφάσεων για νέες περικοπές των προνοιακών επιδομάτων.
Επίσης, δεν εκπλησσόμαστε από τον πόλεμο που δέχεται συνολικά η κοινωνική ομάδα των ατόμων με αναπηρία, καθώς μέχρι σήμερα έχουμε δει άπειρες φορές το ίδιο κακοπαιγμένο έργο από την κυβέρνηση, της στοχοποίησης μίας κοινωνικής ομάδας ως υπαίτιας όλων των δεινών που ζει η χώρα, όταν επιχειρεί να περάσει άδικα και ανάλγητα μέτρα εναντίον της.
Αυτό που επιμελώς αποκρύπτει η κυβέρνηση, είναι ότι η ίδια μέχρι σήμερα στάθηκε ανίκανη και κυρίως αδιάφορη στο να κάτσει σε κοινό τραπέζι με τους θεσμικούς εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος και να συζητήσει μαζί τους όλο το πλέγμα των δράσεων και προτάσεων που οι τελευταίοι έχουν επεξεργαστεί.
Όλα τα ζητήματα που αφορά στα ΑμεΑ έχουν αντιμετωπιστεί αποσπασματικά και χωρίς σχεδιασμό (ΚΕΠΑ, νέος ΚΕΒΑ) ενώ με τους τελευταίους νόμους που έχουν ψηφιστεί, διαλύονται όλες οι κοινωνικές προνοιακές δομές μέριμνας και καταρρακώνονται τα δικαιώματα των ΑμεΑ.
Καλούμε τα άτομα με αναπηρία να ορθώσουν το ανάστημά τους, μαζί με όλη την υπόλοιπη κοινωνία, ενάντια σε μία άθλια και συκοφαντική κυβέρνηση, που το μόνο που επιθυμεί διακαώς και το επιχειρεί με κάθε μέσο, είναι η διάλυση των κοινωνικών δεσμών, με απώτερο στόχο την κατάλυση των εργασιακών, κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το ξεπούλημα όλης της χώρας».


------------------------------
------------------------------

 
Με τον νέο νόμο για ποσοστά αναπηρίας …
Έχουν κατεβάσει όλα τα ποσοστά έτσι ώστε ανθρώπους με
ανίατες ασθένειες  να τους αφήνουν και ανασφαλιστους και χωρις συνταξη και  να τους συκοφαντούν
πως έπαιρναν συντάξεις μαϊμού
  
Αυτός που έβγαλε τα νέα ποσοστά αναπηρίας πρέπει να πείρε χοντρό χρήμα και σίγουρα
δεν τα έβγαλε με ιατρικούς όρους αλλά με οικονομικούς όρους

Ένα παράδειγμα
Κίρρωση του ήπατος  παλιό ποσοστό 80%
Νέο ποσοστό 20-30% και σε τελικό στάδιο .. (κανένα εξάμηνο πριν πεθάνεις) σου δίνει 67%

Και παρολου που ήσουν συνταξιούχος , βάση της παλιάς νομοθεσίας … αυτό το προσπερνά και σε παρουσιάζει σαν μαϊμού συνταξιούχο
Οι άνθρωποι είναι ΑΛΗΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου