Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Διαφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου για την ημερομηνία των εκλογών


real

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Κάλπες στις 29 Απριλίου επιδιώκει η Λ. Συγγρού, να κερδίσει έστω και μία ημέρα επιθυμεί ο Ε. Βενιζέλος που καλοβλέπει τις 13 Μαΐου. Ίσως και σήμερα στο υπουργικό η ημερομηνία από τον Λουκά Παπαδήμο.

Μπορεί ο Λουκάς Παπαδήμος να προέτρεψε χθες τους δημοσιογράφους να... κάνουν λίγη υπομονή για την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών, κάτι που είναι πολύ πιθανόν να ακουστεί σήμερα από τα χείλη του στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ωστόσο στη Λ. Συγγρού τρέχουν για να προλάβουν ώστε να γίνει πράξη αυτό που φωτογράφησε πριν από λίγες ημέρες ο Π. Καψής:

Διάλυση της βουλής στις 6 Απριλίου, “fast track” προεκλογική περίοδος και κάλπες στις 29 Απριλίου. Στη ΝΔ έχουν κάθε λόγο να θέλουν να γίνουν οι εκλογές το ταχύτερο δυνατόν προκειμένου να μην υπάρξει χρόνος για τον Ε. Βενιζέλο να προετοιμαστεί οργανωτικά και κομματικά και τον Π. Καμμένο να βρει τον έναν βουλευτή που θα του δώσει το δικαίωμα να συγκροτήσει κοινοβουλευτική ομάδα έχοντας έτσι όλα τα ευεργετήματα εντός και εκτός βουλής κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Όπως έχει γράψει από την πρώτη στιγμή το real.gr στη ΝΔ θεωρούν ότι οι κάλπες θα πρέπει να στηθούν σε κάθε περίπτωση πριν από την πρωτομαγιά: Στο περιβάλλον Σαμαρά εκτιμούν ότι οι εκλογές δεν θα πρέπει να στηθούν λίγο μετά την Πρωτομαγιά όπου οι εργαζόμενοι θα έχουν διαδηλώσει κατά της οικονομικής πολιτικής κάτι που μπορεί να σημάνει την άμεση σύνδεση της ψήφου με τις κινητοποιήσεις ενώ θεωρούν ότι σε καμία περίπτωση η χώρα δεν μπορεί να μπει σε μία προεκλογική περίοδο που θα διαρκέσει κοντά στον ενάμιση μήνα.

Στον αντίποδα και χωρίς ουδείς να το λέει επισήμως, οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι έστω και μία παραπάνω ημέρα θα είναι κέρδος για το κόμμα και τον κ. Βενιζέλο στην προσπάθεια που θα κάνει αφενός να οργανωθεί σε κομματικό επίπεδο και αφετέρου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ρίχνοντας παράλληλα «δίχτυα» προς τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η νέα, τρίτη, ημερομηνία της 13ης Μαίου κυκλοφόρησε αίφνης στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή του κ. Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ λένε στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους ότι οι οργανωτικές αλλαγές που ετοιμάζει ο κ. Βενιζέλος και το στίγμα που θέλει να δώσει θέλουν αρκετό χρόνο για να «δουλέψουν» τόσο σε εσωκομματικό επίπεδο όσο και στη βάση του κόμματος και ως εκ τούτου κάθε άλλο παρά αρνητική θα ήταν η προοπτική του να στηθούν οι κάλπες μετά από τα τέλη Απριλίου.

Ο κ. Παπαδήμος ο οποίος μέχρι σήμερα έχει αποφύγει κάθε αναφορά στις εκλογές είναι πολύ πιθανόν να δώσει την ημερομηνία των εκλογών στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο αν και εκκρεμούν ακόμη οι συναντήσεις που έχει προγραμματίσει με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς για να συζητήσει το θέμα των εκλογών. Οι πληροφορίες πάντως του real.gr επιμένουν ότι από το Μέγαρο Μαξίμου ουδέποτε δόθηκε, έστω και ανεπισήμως, η 13η Μαίου ως πιθανή ημερομηνία των εκλογών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου