Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Αγνοείται ο άγνωστος εκατομμυριούχος αγρότης


Από Τρίκαλα σε Φάρσαλα και πάει λέγοντας

Την υπόθεση με τον βουλευτή που διέθετε καταθέσεις ύψους 1 εκ. ευρώ στο εξωτερικό, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για τον σύζυγο της κ. Μπακογιάννη, Ισίδωρο Κούβελο θυμίζει η υπόθεση με τον άγνωστο αγροτοσυνδικαλιστή που καρπώθηκε παράνομα, μαζί με το κύκλωμα στο οποίο υποτίθεται ότι συμμετέχει, από εικονικά τιμολόγια με ΦΠΑ 1 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας μετά από έρευνα που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο εντόπισε τα ανεξήγητα πράγματα στα τιμολόγια του αγροτοσυνδικαλιστή και έκανε φύλλο και φτερό τα βιβλία του.
Άγνωστο γιατί και πώς η υπόθεση αν δεν έχει οδηγηθεί ακόμη στη δικαιοσύνη διέρρευσε στα ΜΜΕ, και αμέσως ξεκίνησε το κυνήγι των μαγισσών.
Αρχικά οι φήμες επικεντρώθηκαν στην περιοχή των Τρικάλων, τα σενάρια για το όνομα του
δράστη έπεφταν βροχή, πάντα με την τακτική των συζητήσεων του καφενείου (του στιλ «έμαθα από τον φίλο μου που είναι στο ΣΔΟΕ» κ.λπ.) και ξαφνικά από χθες το σκηνικό της δαιμονοποίησης μεταφέρθηκε στα Φάρσαλα.
Σε αντίθεση με την περίπτωση των Τρικάλων, όπου ακούστηκαν 5-6 ονόματα, στα Φάρσαλα τα λαγωνικά φωτογράφησαν γνωστό αγροτοσυνδικαλιστή, ενώ μάλιστα κάποιοι άλλοι τον ήθελαν να οδηγείται με χειροπέδες στον Εισαγγελέα.
Την ίδια ώρα ο «δράστης» απολάμβανε τον καφέ του στην πλατεία των Φαρσάλων, όχι όμως και την επιχείρηση συκοφάντησής του, η οποία εξαπλώθηκε μέχρι και την Αθήνα. Το κινητό τηλέφωνό του δεν σταμάτησε να χτυπά, ενώ όπως μας εξομολογήθηκε «ακόμη και υψηλά πολιτικά πρόσωπα τον αναζήτησαν για να μάθουν τι έχει συμβεί».
Εκείνος ζήτησε να τελειώνει το θέμα και πίεσε τους συντρόφους του ώστε οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες να εκδώσουν ανακοίνωση, με την οποία να ξεκαθαρίζει αν υπάρχει μόνο καπνός ή και φωτιά και ποιος την έβαλε.
Βέβαια κάτι τέτοιο δεν προβλέπει η διαδικασία, αν πρώτα το ΣΔΟΕ δεν κλείσει την υπόθεση και την οδηγήσει στη δικαιοσύνη. Μέχρι να γίνει αυτό, η «παρέλαση» των ονομάτων για τον Θεσσαλό αγροτοσυνδικαλιστή καλά θα κρατεί και όποιον πάρει ο χάρος.
Όσον αφορά τέλος την ουσία της παρανομίας που εντοπίστηκε από το ΣΔΟΕ, αφορά πρακτική που ακολουθούνταν τα δύο τελευταία χρόνια και αποτυπώνεται στα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ΣΔΟΕ και αποκαλύπτουν ότι γινόταν πώληση προϊόντων σε εταιρίες που ανήκαν σε συγγενικά πρόσωπα και με τη συμμετοχή ορισμένων αγροτών με αποτέλεσμα να αυξάνουν τις τιμές και έτσι να εισπράττουν το Φ.Π.Α. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ψάχνουν επίσης και για είσπραξη παράνομων επιδοτήσεων.
Παρανομίες που ανέκαθεν λάμβαναν χώρα στον θεσσαλικό κάμπο, και ίσως το αμαρτωλό παρελθόν της περιοχής να δημιουργεί αυτές τις καταστάσεις.
Πηγή
μεσω vreslarisa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου