Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Στα χαμένα ντιπ για ντιπ – αλλού για αλλού – τρεις λαλούν και δυο χουρέυν …κι άλλα τέτοια

Γιώργος Παπανδρέου: «Τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»
,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,
απο  iefimerida
Γιώργος Παπανδρέου: «Τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με αναμνήσεις όταν πρωτοξεκίνησε την πολιτική του καριέρα πριν από τριάντα χρόνια.
Αφού είπε πως έκανε περιοδεία από τα βουνά της Τριταίας και συνάντησε αγρότες και βοσκούς που του έλεγαν «Γιώργο θυμήσου μια ζωή μαζί σου», είπε πως μαζί και πάλι θα είμαστε σ' αυτόν τον κοινό αγώνα, αλλά από μετερίζια διαφορετικά.
Στη συνέχεια ο τέως πρωθυπουργός έκανε έναν απολογισμό των τελευταίων δύο ετών και υπερασπίστηκε την πολιτική που ακολούθησε και τις αποφάσεις που πήρε -δημοψήφισμα-, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως βρέθηκε σε απόσταση λόγω της κομματικής ή κυβερνητικής εξουσίας.
Στη ομιλία του κ.Παπανδρέου πάντως προκάλεσε έκπληξη και απορία στο ακροατήριο όταν ανέφερε του στίχους του Γιάννη Ρίτσου «Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε αδελφέ μου για να ξεχωρίσουμε από τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».
Σε άλλη σημείο της ομιλίας ο τέως πρωθυπουργός αναφερόμενος στο Τσαρλς Νταλάρα, έκανε μία παρένθεση και είπε προς το ακροατήριο ότι δεν μιλάει για το γνωστό καλλιτέχνη –Γιώργο Νταλάρα-, ο οποίος πρόσφατα δέχθηκε επίθεση με γιαούρτια, ενώ θα πρέπει αν μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα,
αλλά για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του IIF.
«Όχι ο τραγουδιστής μας ο οποίος πρέπει ελεύθερα όχι μόνο αυτός αλλά όλοι να τραγουδούν ελεύθερα και δεν θα αφήσουμε τον εκφασισμό πολιτικής ζωής. Τον άλλο Νταλάρα εννοώ που βγήκε στο Μεγκα και μου έκανε εντύπωση που δεν τον λογόκριναν»!
Στη συνέχεια ευχαρίστησε το υπουργικό συμβούλιο, την Κ.Ο ΠΑΣΟΚ και τους αφανείς ήρωες που έδωσαν τη μάχη. Ευχαρίστησε και τον Λουκά Παπαδήμο, που έδωσε μαζί με Βαγγέλη Βενιζέλο που έδωσαν μάχες στις Συνόδου Κορυφής.
Παράλληλα επιτέθηκε και στη Νέα Δημοκρατία, η οποία όπως είπε με την υπογραφή της δέχθηκε το σωστό και αναίρεσε την δική της απαράδεκτη επιχειρηματολογία και στάση της δύο χρόνια.
«Έχουμε κάνει τεράστια, ιστορικά βήματα και ζητούμε αξιοπρέπεια σεβασμό και την ευκαιρία. Απέκτησα εμπειρία και διδάγματα. Η Παγκόσμια ανταγωνιστική οικονομία δεν απειλεί μόνο το κοινωνικό κράτος πρόνοιας σήμερα. Απειλείται η ίδια η Δημοκρατία. Το διακύβευμα σήμερα στην Ελλάδα Και στην ΕΕ είναι Δημοκρατία ή βαρβαρότητα για να παραφράσω το σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Σ' αυτό το παγκόσμιο χωριό, ποιος τελικά αποφασίζει; Οι αγορές; Οι τράπεζες; Οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι πολυεθνικές, τα μίντια; Έχουν περιθωριοποιηθεί λαοί. Δημοκρατία έχει υπόσταση εθνική ενώ το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου