Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Καλή λευτεριά.

Σας θέλουμε όλους.


Σύντροφοι, καλή επιτυχία σε όποιο Αριστερό κόμμα κι αν ανήκετε. Οι εκλογές για μένα, είναι απλά ένα μέσο αντίστασης. Πάμε να στηρίξουμε τη δύναμη, που κατά τη γνώμη μας έχει κάνει τον καλύτερο αγώνα εναντίον της χούντας και ταυτόχρονα εξασφαλίζει καλύτερη λύση στα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.
Μια μορφή αγώνα στην οποία, κατά την προσωπική μου γνώμη, πρέπει να συμμετέχουμε. Μάλιστα καλό θα ήταν να συμμετέχουμε ενωμένοι. Επειδή αναγνωρίζω τη διαφορετικότητα, και σέβομαι τους αγώνες όλων, κατανοώ την αναγκαιότητα να κατεβαίνει ο καθένας με τη δικιά του πρόταση. Σέβομαι και τους συντρόφους Αναρχικούς, που έχουν μια άλλη θεώρηση πάνω στις εκλογές. Άλλωστε, η επανάσταση παραμένει πάντα η ριζική λύση και με αυτό στο νου μου, πηγαίνω στην κάλπη.
Σύντροφοι, κανείς δεν περισσεύει και δεν υπάρχει χαμένη ψήφος, όπως δεν υπάρχει χαμένος αγώνας. Διόρθωση: Η μόνη χαμένη ψήφος είναι στα κόμματα του Μνημονίου και τα δεκανίκια.
Η «κάλπη είναι γκαστρωμένη» έλεγαν παλιά. Ποτέ δεν ξέρεις σίγουρα, τι θα γίνει. Εκτός βέβαια των περιπτώσεων νοθείας. Αν επαγρυπνούμε, δεν θα περάσουν ορισμένα χυδαία κολπάκια της πλουτοκρατίας, για υφαρπαγή ψήφου.
Έχουμε επιλογές. Ένα συνεπές ΚΚΕ, ένα δυναμικό ΣΥΡΙΖΑ, μια μαχητική ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους μικρότερους σε μέγεθος, άλλα επίσης έντιμους αγωνιστικούς σχηματισμούς.
Με την ευκαιρία να δώσω συγχαρητήρια στην Αλέκα για την εξαιρετική της συνέντευξη στον Χατζηνικολάου, που απάντησε με σαφήνεια σε πολλές δύσκολες ερωτήσεις. Επίσης στον Αλέξη Τσίπρα, τόσο για το Μανώλη Γλέζο, τον ήρωα της αντίστασης και ζωντανό σύμβολο, όσο και για την πράξη του να φτύσει κατάμουτρα τα κανάλια. Πάντα τέτοια.

Η Ανταρσία επίσης έκανε πολύ καλό αγώνα, όλο αυτό το διάστημα. Μικρότερα κόμματα της Αριστεράς πρόσφεραν το ίδιο.

Σύντροφοι, αν τα γκάλοπ ήταν αληθινά, δε θα χρειάζονταν εκλογές. Το ξαναλέω: Να μην είστε τόσο απαισιόδοξοι. Η Αριστερά θα σαρώσει. Και το κάθε κόμμα ξεχωριστά και σαν σύνολο.
Γιατί αποκλείεται να μπουν στη Βουλή νέοι σχηματισμοί; Το ξέρουμε με σιγουριά; Όχι. Αλλά για μένα προέχει άλλο. Δεν έχω αμφιβολία ότι τα αστικά κόμματα θα κλέψουν έδρες. Και πρώτο να βγει το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κλέψουν την κυβέρνηση. Θα ενωθεί όλη η αντίδραση, θα κάνουν τα πάντα για να μην εκφραστεί ο λαός. Τότε γιατί πάς να ψηφίσεις;
Είναι απλό. Οι έδρες, η κατανομή τους, είναι αποτέλεσμα του συστήματος. Οι ψήφοι ανήκουν στο Λαό. Σας ρωτώ: Πόσο θα αντέξει η ανωμαλία, όταν θα έχει τη μειοψηφία; Εδώ με το άλλοθι «ο λαός μας έβγαλε», και προηγούμενο ποσοστό πάνω από 80%! (εκλογες 2009 πασοκ, νδ, λάος), και τους κυνηγά ο κόσμος.
Με την ευκαιρία δείτε το κράξιμο στην Άννα της φωτοτυπίας.  

Οι εκλογές που θα αναδείξουν νικήτρια την Αριστερά θα πυροδοτήσουν ραγδαίες εξελίξεις. Η νδ και το πασοκ θα διαλυθούν. Το μόνο που κρατάει αυτά τα αποκόμματα, είναι η προοπτική της εξουσίας, η κουτάλα. Τίποτε άλλο. Μετά τη συντριβή τους, οι ηγεσίες θα αμφισβητηθούν. Όχι κυβέρνηση δεν θα μπορούν να κάνουν, αλλά ούτε γλυκύ βραστό. Θα το δείτε. Τα γίδια μόλις καταλάβουν, ότι δεν έχει φαί, θα λακίσουν. Θυμηθείτε το. Το σπουδαιότερο, τα ξένα και ντόπια συμφέροντα δε θα μπορέσουν να περάσουν τα σκοτεινά τους σχέδια. Ο λαός δε θα δώσει άλλοθι, για να του πάρουν και τα υπόλοιπα ελάχιστα χρήματα που έμειναν. Αν διαμορφωθούν συσχετισμοί ελπίδας και Αριστερής προοπτικής, καμιά κυβέρνηση φασιστών δεν θα αντέξει .
Σύντροφοι, είμαι ρεαλιστής. Και η πρωτιά παίζεται, και όλα τα κόμματα μπορεί να εκπροσωπηθούν. Μην ακούτε την προπαγάνδα και κάντε αντίσταση κατά της χούντας. Μην ξεχνάτε μια κρυφή δημοσκόπηση, που έδειχνε ΝΔ 19% ΚΚΕ 17,5% στις αρχές Απρίλη. Γιατί να είναι αληθινές «οι άλλες» που έδωσαν 0%! στα άλλα κόμματα για να βγουν τα νούμερα; Είναι καιρός για ένταση του αγώνα. Βρείτε τρόπο να κάνετε αισθητή την παρουσία σας, να καταγγείλετε τη φίμωση των καναλιών, να πείτε τι πιστεύετε. Και ο κόσμος μόλις μάθει, ξέρει τι να κάνει. Το πρόβλημα είναι καθαρά επικοινωνίας. Μας φιμώνουν.

Παρόλα αυτά, μόνο η Αριστερά τολμά συγκεντρώσεις έξω. Έχουν μείνει τόσοι λίγοι, στο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ που τους πάνε μέσα, μην κρυώσουν. Χα, χα. Μόνο η Αριστερά μπορεί να εγγυηθεί μισθούς συντάξεις και ο κόσμος το ξέρει. Οι μέρες είναι μέρες έντασης του αγώνα. Είναι μέρες μεγαλειωδών συγκεντρώσεων, πορείας, αγωνιστικής έκφρασης του λαϊκού αιτήματος για δικαιοσύνη και ελευθερία. Είναι καιρός να πούμε με θάρρος και σαφήνεια τι πιστεύουμε σε ευρύτερα στρώματα. Οι αγώνες θα δώσουν καρπούς.
Καλή λευτεριά.     


απο βαθυ κοκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου