Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ "ΦΡΑΟΥΛΟΚΡΑΤΟΣ" ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

απο mnodaros



ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ .

ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ 


ΣΥΡΙΖΑ: Εργασιακός μεσαίωνας και ρατσιστική βία

Για ακόμα μια φορά γίναμε μάρτυρες της ρατσιστικής βίας που τον τελευταίο καιρό δείχνει πιο απειλητικά τα δόντια της. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, πίσω από τη βαναυσότητα της επίθεσης που δέχτηκε ο 22χρονος εργάτης γης, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, κρύβεται μια χυδαία ιστορία εκμετάλλευσης δεκάδων αλλοδαπών εργατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλοτσιφλικάς της περιοχής, με το πρόσχημα ότι «δεν πήγαν καλά οι φράουλες φέτος», αποφάσισε να αφήσει απλήρωτους πάνω από 150 εργάτες γης, γνωρίζοντας προφανώς ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν διαθέτουν άδειες παραμονής. Αυτό, φυσικά, έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορούν να διεκδικήσουν με νόμιμο τρόπο τα δεδουλευμένα τους.

Όποιος, λοιπόν, από αυτούς τους απλήρωτους εργάτες τολμάει να σηκώσει το ανάστημά του διεκδικώντας τον κόπο και τον ιδρώτα του, συναντάει μπροστά του μια εγκληματική ομάδα, η οποία, στο όνομα της «εθνικής κάθαρσης», τους ξυλοκοπεί και τους τρομοκρατεί με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει τα στραβά μάτια απέναντι στην αθλιότητα και την ανθρώπινη εκμετάλλευση, ούτε θα τηρήσει τη σιωπή των τοπικών παραγόντων της Ηλείας, οι οποίοι με τη στάση τους ενισχύουν την ασυδοσία ορισμένων μεγαλοτσιφλικάδων, που καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας δέρνοντας και απειλώντας όχι μόνο αλλοδαπούς εργάτες αλλά και όποιον κάτοικο της περιοχής τολμήσει να τους εναντιωθεί.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ  -  ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΚΚΕ: Έλληνες εργάτες και αλλοδαποί Ίδια τα συμφέροντα ίδιοι και οι εχθροί

Παράλληλα με το πογκρόμ που οργανώνει η κυβέρνηση, με την ονομαζόμενη επιχείρηση  "Ξένιος Δίας" οι μετανάστες βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά και με σειρά επιθέσεων από ομάδες φασιστοειδών σε όλη τη χώρα. Ο νεαρός Αιγύπτιος εργάτης γης που κακοποιήθηκε άγρια και άνανδρα στη Νέα Μανολάδα είναι μόνο ένα από τα θύματά τους.

Η κύρια πολιτική ευθύνη, ωστόσο, βαρύνει τις κυβερνήσεις και τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Είναι αυτοί που προετοιμάζουν το έδαφος για τέτοιες επικίνδυνες πρακτικές, στοχοποιώντας τους μετανάστες ως αποκλειστικά υπεύθυνους για την αύξηση της ανεργίας, της εγκληματικότητας, των μεταδοτικών ασθενειών και όλων των δεινών των Ελλήνων εργαζομένων.

Κρατούν εγκλωβισμένους στη χώρα χιλιάδες μετανάστες που έχουν ως προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ, εφαρμόζοντας το Δουβλίνο ΙΙ και τη Σένγκεν. Αρνούνται τη νομιμοποίηση σε χιλιάδες άλλους που βρίσκονται και εργάζονται για χρόνια στη χώρα. Κατασκευάζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά. Δε χορηγούν πολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.

Ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί την απάνθρωπη βία κατά των μεταναστών. Αυτοί που την ασκούν επιδιώκουν να κρύψουν τις αιτίες που δημιουργούν τη μετανάστευση, αξιοποιούν το πρόβλημα για να προωθήσουν τα αντιδραστικά τους σχέδια. Στόχος τους είναι να τσακίσουν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού.

Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες πρέπει να απομονώσουν αποφασιστικά τις φασιστικές και ρατσιστικές συμμορίες, να μην εγκλωβιστούν σε αποπροσανατολιστικές και επικίνδυνες αντιλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου