Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Οι «ήρωες» της λίμνης, συγκινούν όλο τον πλανήτη…











Με ένα μόνο κλικ του φωτογραφικού φακού της, κατάφερε να συγκινήσει ολόκληρο τον πλανήτη…
Η Αμερικανίδα φωτογράφος Hannah Hudson «πάγωσε» για πάντα τη στιγμή που ένας σκύλος κοιμάται στην αγκαλιά του αφεντικού του, μέσα στη λίμνη Superior στη Βόρεια Αμερική.
Ο φακός της, μπόρεσε και φωτογράφισε, τελικά, όχι μόνο τη στιγμή, αλλά και δυνατά συναισθήματα, όπως αυτά της αληθινής αγάπης, της τρυφερότητας, της αφοσίωσης, της γαλήνης.
Άλλωστε, πώς να μην είναι τόσο δυνατή μια τέτοια σχέση; Ο νεαρός άνδρας διέσωσε από κίνδυνο το Shep όταν ήταν κουτάβι 8 μηνών και από τότε είναι αχώριστοι φίλοι. Επί 19 ολόκληρα χρόνια, συνοδεύει ο ένας τον άλλον σε ταξίδια και περιπέτειες.

Στιγμές αληθινής αγάπης…. Shep και John στη Λίμνη Superior της Βόρειας Αμερικής (φωτ. by Hannah Hudson)
Όπως σημειώνει η ίδια η Hudson, το νερό της λίμνης έχει την ιδιότητα να καταπραΰνει τους πόνους στα κόκαλα του 19 ετών σκύλου, που υποφέρει από αρθριτικά. Ενώ η θερμοκρασία είναι τέτοια που, κάθε φορά που μπαίνει στη λίμνη, τον αποκοιμίζει στα μπράτσα του John.
Μέσα σε μόλις τρεις ημέρες –από την ώρα, δηλαδή, που η Hannah Hudson «ανέβασε» τη φωτογραφία στην προσωπική της σελίδα στο Facebook (Stonehouse Photography)– η ανταπόκριση του κόσμου είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Μέχρι αυτή τη στιγμή, που γράφω το κείμενο, η εικόνα:
Αρέσει σε 138.986 άτομα
Έχει σχολιαστεί από 16.450
Έχει κοινοποιηθεί από 79.499

Η φωτογράφος Hannah Hudson

Βέβαια, αυτά τα αποτελέσματα δε μένουν σταθερά ούτε δευτερόλεπτο. Τα νούμερα σε likes, shares και comments αυξάνονται συνεχώς με ταχύτατους ρυθμούς.
Η ίδια η Hudson, πάντως, δηλώνει πως δεν περίμενε η φωτογραφία της να γνωρίσει τέτοια τεράστια ανταπόκριση, γεγονός που τη χαροποιεί και τη συγκινεί ιδιαίτερα.
Για το λόγο αυτό, υποσχέθηκε στους νέους διαδικτυακούς φίλους της ότι σύντομα θα «ανεβάσει» νέο φωτογραφικό υλικό από τους δύο πρωταγωνιστές της λίμνης.
Τελικά, κάτι τέτοιες ιστορίες αποδεικνύουν όχι μόνο τη μοναδική σχέση ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα, αλλά και το πόσο δυνατά συναισθήματα μπορεί να γεννήσει η τέχνη της φωτογραφίας…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου