Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ο Ψυχάρης έτοιμος να κάνει αίτηση για να γίνει το ΒΗΜΑ συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ!!

από ormithiella
Ανεβάζει ο Παύλος

Μετά την καταλυτική δήλωση των Παναγούλη και Στρατούλη στον ΣΚΑΙ, προ δεκαημέρου, ότι “για όσους από το καθεστώς επιδείξουν εμπράκτως μεταμέλεια, ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την ασφάλεια τους από τα επερχόμενα λαικά λυντσαρίσματα“, οι εξελίξεις φαίνονται ραγδαίες. Τα ποντίκια πηδούν από το σκάφος που βουλιάζει και εδώ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ψυχάρη, που με αλλεπάλληλα άρθρα στο ΒΗΜΑ υψώνει πλέον ριζοσπαστική αντικατοχική φωνή. Μάλιστα ο γνωστός χαμαιλέων της εξουσίας το πήγε παραπέρα, μα πολύ παραπέρα, και εντός των προσεχών ημερών καταθέτει αίτηση στο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ενταχθεί το ΒΗΜΑ σαν συνιστώσα στο ΣΥΡΙΖΑ (και τότε στο Συνέδριο αποκλείεται να διαλυθούν οι συνιστώσες…)! Στην αίτηση του αυτή θα επισυνάψει μαζί με το άρθρο του της Κυριακής 18-11-2012, με τίτλο
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ” (http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=484484)*, και το ακόλουθο χθεσινό (21-11-2012) άρθρο :

      Αφερέγγυοι εταίροι και εγχώριοι κουκουλοφόροι


Εδώ και καιρό, εμφανώς πια, παίζεται από την πλευρά των εταίρων και των δανειστών μας πρωτοφανές παιγνίδι σε βάρος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών.
Η Ελλάδα καλείται κάθε τόσο να υιοθετήσει σκληρά προγράμματα οικονομικής εξυγίανσης και ταυτόχρονα να αποδεχθεί ολοένα και επαχθέστερους όρους διεθνούς εποπτείας.
Όποτε δε φθάνει σε ένα σημείο εφαρμογής και υλοποίησης των δεσμεύσεων που η ίδια, με μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό κόστος, αναλαμβάνει, οι αντισυμβαλλόμενοι εταίροι ουδέν πράττουν, συνεχίζουν να δυσπιστούν, απαιτώντας ολοένα και περισσότερα.
Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής ήταν η συνεδρίαση του Eurogroup της Τρίτης. Η Ελλάδα προσήλθε στις Βρυξέλλες έχοντας αποδεχθεί και νομοθετήσει όσα οι εταίροι και οι δανειστές μας είχαν ζητήσει.
Και αντί να τύχει μιας ουσιαστικής και οριστικής λύσης βρέθηκε αντιμέτωπη με δυσπιστίες, υποτιθέμενα τεχνικά προβλήματα και κάθε μορφής προσκόμματα.
Είχε μάλιστα προηγηθεί τη Δευτέρα στο Παρίσι, εν αγνοία της ελληνικής κυβέρνησης, μια μυστική συνάντηση εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της Γερμανίας,της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, όπου περιγράφηκε μια μη αξιόπιστη λύση, η οποία υποτίθεται οδηγούσε τεχνικά σε μεγαλύτερη μείωση του χρέους,αλλά απαιτούσε ανάληψη νέων υποχρεώσεων από την πλευρά μας.
Στη βάση των αποφάσεων αυτής της μυστικής συνάντησης εξελίχθηκε η άκαρπη συνεδρίαση του Eurogroup τη νύχτα της Τρίτης και φθάσαμε στο νέο αδιέξοδο, το οποίο τείνει να εξαντλήσει την συμμαχική κυβέρνηση Σαμαρά και τις αντοχές του ελληνικού λαού.
Αυτή τη φορά εταίροι και δανειστές δεν έχουν κανένα επιχείρημα για την καθυστέρηση, την αναβολή ή την αναστολή εκτέλεσης των δικών τους πια υποχρεώσεων.
Η Ελλάδα έχει το ηθικό πλεονέκτημα απέναντί τους, το οποίο πηγάζει από την υπερπροσπάθεια και τα βάρη που σηκώνει στις πλάτες του ο ελληνικός λαός.
Αντιθέτως οι εταίροι μας, οι σύμμαχοι μας, έχουν πέρα για πέρα άδικο και ευθέως μπορεί να υποστηρίξει πλέον κάποιος,ότι είναι αφερέγγυοι συνομιλητές.
Από εδώ και πέρα και στο βαθμό που οι εταίροι δεν ανταποκριθούν, η Ελλάδα αποκτά το ηθικό δικαίωμα να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντά της με κάθε μέσο.
Το δυστύχημα είναι ότι στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν πρόσωπα και δυνάμεις που ακόμη κι αυτή την ώρα, ως άλλοι κουκουλοφόροι*, δίνουν γη και ύδωρ στους αφερέγγυους εταίρους και δανειστές μας.
* Επειδή ορισμένοι εκ των αναγνωστών διερωτώνται ποιοι είναι οι κουκουλουφόροι που ακόμη κι αυτή την ώρα δίνουν γη και ύδωρ στους αφερέγγυους εταίρους μας, διευκρινίζουμε ότι αναφερόμαστε κυρίως στο πλήθος των υποτελών προθύμων της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της δημοσιογραφίας  που συνεπικουρούν τον Πολ Τόμσεν, υπερασπίζονται με πάθος κάθε έμπνευση των τροϊκανών και επικρίνουν χωρίς αιδώ οποιονδήποτε  εκφράζει αντίθετη άποψη ή διατυπώνει ανησυχίες και φόβους για την οικονομία, τη χώρα και το λαό της.

Υπογραφή:
ΤΟ ΒΗΜΑ
..
*Το άρθρο αυτό ξεκινούσε έτσι:
Η Ελλάδα δεν είναι αποικία. Η ξεκάθαρη αυτή δήλωση οφείλεται σε όλους όσοι νομίζουν ότι αυτό που δεν κατάφεραν τότε οι μεραρχίες του Γ’ Ράιχ μπορούν τώρα να το επιτύχουν οι σαράφηδες της Ευρώπης!”
………………….
………………….
Ωστόσο, αντιδρώντας, οι ακραίες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, στυλ ΡΟΖΑ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΤΙΝΑ κλπ. και φοβούμενες ότι η νέα συνιστώσα ΒΗΜΑ θα τις πετάξει έξω, έβαλαν τον Κ. Βαξεβάνη να δημοσιεύσει το ακόλουθο άρθρο:

Ο «αφελληνισμός» των συγκροτημάτων (ή γιατί έγινε εξεγερσιακός ο Ψυχάρης…)


Γράφει ο ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑΣ
Για όσους διαβάσατε τον Κυριακάτικο Τύπο και μάλιστα εκείνο του ΔΟΛ, θα διαπιστώσατε την αγωνία που αποπνέει για το μέλλον της χώρας. Συγκεκριμένα για τον κίνδυνο «αφελληνισμού των Τραπεζών». Η αγωνία προέρχεται από την είδηση πως η τρόικα πρόκειται να ορίσει εποπτεία στις ελληνικές τράπεζες, για να ελέγχει πού και πώς διοχετεύονται τα ελληνικά δάνεια. Ο κύριος Ψυχάρης ομού μετά των εκδοτών, αποφάσισαν να βγουν στο κλαρί για να μην περάσει αυτό το μέτρο του αφελληνισμού.
Τα τρία τελευταία χρόνια η χώρα αφελληνίζεται σε σημείο που να φεύγουν ακόμη και οι έλληνες, άλλοι να τρώνε από τα σκουπίδια και καταστρέφεται ο κοινωνικός της ιστός, αλλά όλα αυτά ο κ. Ψυχάρης και οι εκδότες τα θεωρούν αναγκαία μέτρα για την σωτηρία της χώρας. Κανένας αφελληνισμός. Ούτε όταν αυτοκτονούν άνθρωποι. Παράπλευρες απώλειες στην αναγκαιότητα της σωτηρίας.

Και να που ξαφνικά ο αφελληνισμός μας προέκυψε επειδή πήγαν να βάλουν χέρι στους Τραπεζίτες. Αυτούς δηλαδή που έδιναν δάνεια στους εκδότες χωρίς πραγματικές υποθήκες, σε offshore εταιρείες πίσω από τις οποίες κρύβονταν οι ίδιοι και σε «οικογενειακές» επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν μόνο για να δανειοδοτηθούν οι ίδιοι.
Το κανάλι ALTER, μια επιχείρηση με χρηματιστηριακή αξία 4-5 εκατομμυρίων, είχε πάρει δάνεια 500 εκατομμυρίων. Πώς αλήθεια; Με τι εγγυήσεις; Μα φυσικά με την εγγύηση της διαπλοκής.
Αυτός είναι ο λόγος που οι εφημερίδες και τα κανάλια των εκδοτών δεν λένε κουβέντα για τα σκάνδαλα των Τραπεζών, από το χάρισμα της ΑΤΕ στην Πειραιώς, ως την ψεύτικη αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου. Αυτές τις μέρες το Mega περιμένει ένα τεράστιο δάνειο για να επιβιώσει. Όχι όμως και χιλιάδες επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα. Βλέπετε εδώ δεν ισχύει ο αγαπημένος νόμος της αγοράς σύμφωνα με τον οποίο όποιος δεν αντέχει κλείνει.
Δεν γνωρίζω πόσο αποφασισμένη είναι η τρόικα να ελέγξει τις ελληνικές τράπεζες, ξέρω όμως πως αυτές δεν έχουν τίποτα ελληνικό εκτός από γραφεία. Δεν εξυπηρέτησαν ποτέ την ελληνική κοινωνία, πέρα ίσως από τις διαφημίσεις που βάζουν στα κανάλια και τις εφημερίδες που θέλουν να ελέγχουν.
(http://www.koutipandoras.gr/?p=28801)
….
….
ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΚΥΚΛΟΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΨΥΧΑΡΗ ΣΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ 
Ωστόσο ο Ψυχάρης άνοιξε και άλλο μέτωπο. “Δυναμικοί” κύκλοι των Εξαρχείων δήλωσαν:
Η ντουντούκα των αφεντικών να τα αφήσει αυτά που ξέρει με τη προσπάθεια απαξίωσης των κουκουλοφόρων. Δεν μας έφταναν οι κουκουλοφόροι ασφαλίτες… “. Και οι κύκλοι αυτοί κατέληξαν έτσι: “Οι μόνοι αυθεντικοί κουκουλοφόροι είμαστε εμείς – Ξεκουκούλωμα των κουκουλοφόρων των αφεντικών
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Σύντομος δικός μας σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-f60

 http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου