Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΠΦΣ: Συνεχίζεται η αναστολή προς τον ΕΟΠΥΥ


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, με πανελλαδική αναστολή εκτέλεσης συνταγών ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Όπως σημειώνει ο ΠΦΣ, η Γενική Συνέλευση εκτίμησε τις εξελίξεις και διαπίστωσε ότι συνεχίζει η ασυνέπεια πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων (φορολογία, αναδρομικό rebate κ.λπ.) επιβαρύνουν τη φαρμακευτική περίθαλψη και συμπιέζουν τη βιωσιμότητα του Ελληνικού φαρμακείου.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στις επαφές που έχουν γίνει με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και οι οποίες θα συνεχιστούν, όπως είπε και την ερχόμενη εβδομάδα. Αποτέλεσμα αυτών ανέφερε, είναι να αποτελεί προτεραιότητα για το κράτος η εξόφληση μέρους της δαπάνης για τα φάρμακα, από τα χρήματα της δόσης, ενώ ποσό περίπου 2,6 δισ. ευρώ θα δοθεί για τις υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο, μέχρι να εισρεύσουν τα πρώτα χρήματα που είναι απαιτητά από τους φαρμακοποιούς και αφορούν τόσο τις τρέχουσες υποχρεώσεις όσο και τα παλαιά χρέη, ο κ. Αμπατζόγλου, πρότεινε συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Βασικά αιτήματα των φαρμακοποιών είναι:
-Χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ, Στήριξη Δημόσιας Υγείας.
-Αποπληρωμή συνταγών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.
-Αποπληρωμή των παλαιών χρεών 2011 για ΕΟΠΥΥ και άλλα ταμεία.
-Χρονοδιάγραμμα πληρωμών για συνταγές Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των 60 ημερών που ορίζει ο νόμος
-Συμψηφισμός με Εφορία.
-Κατάργηση αναδρομικού Rebate.
-Επιβολή 2μηνης πίστωσης από Εταιρίες.
-Προώθηση θεσμικών ζητημάτων.
Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Δ.Σ. του ΠΦΣ σε έκτακτη συνεδρίασή του με συμμετοχή των Προέδρων των μεγάλων Συλλόγων να σταματήσει ή να συνεχίσει την πανελλαδική κινητοποίηση.

 http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου