Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Eργασιακές ειδήσεις σε περίληψη

από erg_deltio 21:26, Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013
θεματικές: Εργατικά
Συμπληρώστε-διορθώστε
-Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η προσφυγή των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ ενάντια στην επίταξη όπως και το "πάγωμα" της διαδικασίας.
-Παράνομη χαρακτηρίστηκε η απεργία στα ΜΜΜ. Ωστόσο, η απόφαση αφορά μόνο ένα από τα έξι σωματεία της ΠΟΣ. Οι συνδικαλιστές δεν παραβρέθηκαν στο δικαστήριο αφού μεθοδεύτηκε από την εξουσία  η μη κλήτευσή τους. Σε εξέλιξη τώρα νέα σύσκεψη.
-Στο δρόμο κατεβαίνουν αγρότες σε όλη την Ελλάδα και μετά την πανελλαδική συνάντηση στον Πλαταμώνα σήμερα. Πολλές ακόμη αγροτικές οργανώσεις οργανώνουν συναντήσεις μέσα στη βδομάδα και πιθανότατα θα κατεβούν στο δρόμο του αγώνα, ζητούν μείωση των τιμής αγροεφοδίων,  πετρελαίου και επισημαίνουν πως δεν μπορούν να ξεκινήσουν καλλιέργειες φέτος. Προηγήθηκαν μικρής διάρκειας αποκλεισμοί δρόμων στην Κουλούρα Ημαθίας, στο Κιλκίς και στη Νίκαια Λάρισας.
-5 από τις 25 εταιρείες παραγωγής πτηνοτροφικών προϊόντων είναι έτοιμες να κλείσουν λόγω του υψηλού κόστους πρώτων υλών. Οι τιμές των περισσότερων πτηνοτροφών όπως καλαμποκιού και σόγιας έχουν διπλασιαστεί, λένε.
-Στάση εργασίας και συγκέντρωση εργαζομένων ΚΟΧ και ΜΚΟ στις 30/1 στις 12, δείτε σχετική ενημέρωση εδώ.
-Πλήθος αντιδράσεων πολλών φορέων έχει ξεσηκώσει η παραχώρηση αίθουσας του εργατικού κέντρου Λαμίας σε μέλη της συμμορίας "Χρυσή Αυγή" για να κόψει την πίτα της. Το εργατικό κέντρο είναι υπό τον έλεγχο της ΠΑΣΚΕ.
-Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕΤ ξεκινάνε το εργοστάσιο την Τρίτη, καλείται συγκέντρωση στην Καμάρα στις 11, δείτε ενημέρωση εδω.
-Με εντολή του πρώην εκφωνητή Κεδίκογλου και μέσω των ηλιθίων του ΕΣΡ ζητείται από τα τηλεοπτικά κανάλια να μην δείχνουν πρόσωπα αστέγων και ανθρώπων που υποφέρουν.
-Οικοδόμος, που δούλευε  σε ταξί και σε όποια ευκαιριακή δουλειά, ήταν ο νεκρός εργάτης στην Κρήτη που πλακώθηκε από οδοστρωτήρα που οδηγούσε, πριν 4 μέρες. Για το ατύχημα ευθύνεται η ολίσθηση του χωμάτινου υποστρώματος και συνέβει πέραν του νόμιμου ωραρίου εργασίας.
-Κατώτερη των αναμενόμενων ήταν η συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους απεργούς των ΜΜΜ, του ΠΑΜΕ το Σάββατο στην Ομόνοια. Περίπου 10.000 άνθρωποι στην καθιερωμένη βόλτα...
-Χαρακτηριστική η συμπαράσταση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην επίταξη στο ΜΕΤΡΟ, κάλεσαν σε συγκέντρωση στο υπουργείο οικονομικών την Παρασκευή στις 12 και δεν πήγε κανείς, δείτε http://tinyurl.com/actffag
-Εφετείο στη Λάρισα καταδίκασε σε 7 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή 3 πεινασμένους Αλβανούς εργάτες με οικογένειες που έμεναν σε χαμόσπιτα επειδή έκλεψαν και έφαγαν ένα πρόβατο το 2007. Χαρακτηριστική η αίτηση του βοσκού να μην αποζημιωθεί και να μην διωχθούν, στο αρχικό δικαστήριο. Δεν άρεσε  όμως η αρχική απόφαση αθώωσης σε ένα εισαγγελέα που προκάλεσε την καταδικαστική απόφαση του εφετείου. Η αιτία, "ήταν 3, άρα ήταν συμμορία".

Για περισσότερα δείτε και στο https://ergasiakodeltio.wordpress.com
 https://athens.indymedia.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου