Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Eργασιακές ειδήσεις σε περίληψη


από erg_deltio 16:07, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

συμπληρώστε διορθώστε
-Ξύλο και χημικά από μπάτσους εναντίον μελών του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν να διαμαρτυρηθούν στο ιδιωτικό γραφείο του Μέργου, το πρωί. Δύο βουλευτές χτυπήθηκαν και μετά τις πρώτες βοήθειες θα καταθέσουν μήνυση, ο Δένδιας είπε θα κάνει ΕΔΕ.

-Εκλεισε η Shelman το εργοστάσιο στο Βασιλικό της Εύβοιας, αλλά δεν απέλυσε τους εργαζόμενους μετά από απαγόρευση της επιθεώρησης εργασίας.

-Σε 24ωρη απεργία ξανά οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις των 450 συναδέλφων τους. Το πρωί έκαναν διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη με κρεμάλες κι ένα φέρετρο.

-Σε 24ωρη απεργία οι έκτακτοι αρχαιολόγοι.

-Σε στάση εργασίας που εξελίσσεται είναι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία που κάνουν συνέλευση.

-Πορεία διαμαρτυρίας έκαναν το πρωί συνταξιούχοι που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά και πήγαν στο υπ. εργασίας, όπως και οι απεργοί του ΙΚΑ που πήγαν στο Σύνταγμα.

-Ενας νεκρός και 9 σοβαρά τραυματίες από πυρκαγιά σε ίδρυμα ΑμΕΑ στον Κορυδαλλό, χτες το βράδυ. Την πυρκαγιά προκάλεσε πυρομανής ασθενής που κλείδωσε μια πόρτα και έσπασε το κλειδί, χωρίς να καταφέρουν οι δύο εργαζόμενες να απεγκλωβίσουν τους ασθενείς.

-Καθεστώς τα ράντζα στα νοσοκομεία, με τον "Ευαγγελισμό" να έχει την περισσότερη κίνηση. Αυξημένος αριθμός ανασφάλιστων και άπορων   καταφεύγουν στα νοσοκομεία για περίθαλψη.

-Διδυμότειχο, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας χτες ενάντια στη συγχώνευση του νοσοκομείου με αυτό της Ορεστιάδας

-Απλήρωτοι 5 μήνες, επιστρατευμένοι και με ένα σάντουιτς για όλη τη μέρα, το πλήρωμα εκτελούσε επισκευές στο επιβατηγό πλοίο " Aqua Maria", χωρίς τα απαιτούμενα εργαλεία και γνώσεις και σε παράβαση κανόνων ασφαλείας που λένε πως εργασίες συντήρησης κάνουν μόνο ειδικευμένα συνεργεία.

-Μαζική η συμμετοχή εργαζομένων στην απεργία της Euromedica στη Θεσσαλονίκη. Είναι  5 μήνες απλήρωτοι και έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

-Νέα νίκη εργαζομένων στο δήμο Ξάνθης, αφορά 14 υπαλλήλους, το δικαστήριο υποχρεώνει το δήμο να διατηρήσει στις θέσεις τους και με τις αποδοχές που έπαιρναν μέχρι να εκδικαστεί οριστικά η υπόθεσή τους.

-Εκδικάζεται την Παρασκευή στην Ξάνθη η υπόθεση της εκβιαστικής δημιουργίας Ένωσης Προσώπων στη «Ροδόπη», συγκέντρωση στις 9 στα δικαστηρια. Η"ένωση" φτιάχτηκε από τους εργοδότες για να στήσουν ψεύτικο διάλογο για τις νέες μειωμένες συμβάσεις εργασίας.

-Περίπου 400 άτομα συμπαρίστανται από το πρωί στο δικαστήριο Πολυγύρου, στους 14 συλληφθέντες στις Σκουριές.

-Μπάτσοι πήγαν χτες στα γραφεία του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων που γινόταν σύσκεψη, "για να ελέγξουν". Συνδικαλιστές που διαμαρτυρήθηκαν στον υπερμπάτσο του ΑΤ Ακρόπολης  που διέταξε σχετικά, είδαν να τους ζητάει συγγνώμη και να λέει βλακείες. Δείτε περισσότερα σε άλλες αναρτήσεις εδώ.

-Εθελουσία έξοδος για 2.000 εργαζόμενους και κλείσιμο του 20% των καταστημάτων συζητιέται στην Εθνική τράπεζα.

-4ωρες στασεις εργασιας ανά βάρδια μέχρι και 20/2, όπου απεργούν για 24 ώρες,  αποφάσισαν στη Βιβλιοσυνεργατική, ενάντια σε μία απόλυση εργαζόμενου.

-Έκκληση για τρόφιμα και εφόδια κάνει το 1ο ειδικό σχολείο Αχαρνών, Μάρκου Αυγέρη & Παναγίας Μυροβλήτισσας, τηλ. 2102407388. Είναι για παιδιά με νοητική στέρηση, με τους περισσότερους γονείς ανασφάλιστους και άνεργους.

-Οι απλήρωτοι τεχνικοί της τηλεοπτικής σειράς "Master Chef-2" καλούν σε μαζική ακύρωση της φιέστας του τελικού, είναι απλήρωτοι από το 2011.

-Εξακολουθούν την απεργία για δεύτερη μέρα οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές των δήμων.

-Μετά τον διοικητή ασφαλείας του Αιγάλεω, που πιάστηκε επ αυτοφώρω να παίρνει χρήματα εκβιαστικά από μετανάστη που είχε ψιλικατζήδικο, ένας άλλος πιάστηκε να έχει βουτήξει 4.000 € από μετανάστη μετά από τροχαία παράβαση.

-Στατιστικά μπάτσων 2012, 5654 κινητοποιήσεις, 184.000 συλλήψεις συνολικά, οι 77.000 είναι μόνο μετανάστες, οι 65.000 από "σκούπες". Κατάφεραν να συλλάβουν όσο ο πληθυσμός  μιάς μεγάλης πόλης όπως τα Χανιά.

Οι "εργασιακές ειδήσεις σε περίληψη" δημοσιεύονται μόνο εδώ μετά από απόφαση της συλλογικότητας,  δείτε  https://ergasiakodeltio.wordpress.com

https://athens.indymedia.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου