Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Μια χώρα που είναι φίλη μόνο τις καλές στιγμές...

 
 
Ας θυμηθούμε τι μας προσέφεραν οι φίλοι μας Αμερικανοί, Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί και Ρώσοι...
Η ελαφρότητα και ο συναισθηματισμός που διακρίνει τους Έλληνες είναι εμφανής και καταγεγραμμέννη στα ιστορικά γεγονότα που διαμόρφωσαν την μέχρι τώρα πορεία του έθνους μας.
Βέβαια η ελαφρότητα πάντα πληρώνεται (φυσικός νόμος) και τα γεγονότα που μας στοίχησαν ως έθνος και ως κράτος είναι ουκ ολίγα....

Απο την σύγχρονη ιστορία μας η οποία αποτελεί απάνθισμα ελαφρότητας, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε διάφορα γεγονότα όπως η δημιουργία κομμάτων (μεσούσης της επαναστάσεως του 1821) Ρωσικού, Αγγλικού, Γαλλικού και δεν συμμαζεύεται, προκειμένου να αποδείξουμε...
τα λεγόμενά μας.....Θα προτιμούσαμε όμως να περιοριστούμε στην αποτίμηση των κερδών που αποκομίσαμε ως έθνος , ώς κράτος ,προσεταιριζόμενοι τις κατα καιρούς διάφορες μεγάλες δυνάμεις... Βέβαια υπάρχει και αντίλογος που λέει ότι οι "Μεγάλες Δυνάμεις " βοήθησαν στην απελευθέρωσή μας (αφιλοκερδώς οι δυστυχείς) και άλλα, που δεν είναι της ώρας(σε κάθε περίπτωση ταπεινά ευχαριστούμε τους ευεργέτες μας) εσχάτως, ανακαλυφθέντα απο νεωτεριστές ιστορικούς, συνήθως αποφοίτους πανεπιστημίων εξωτερικού με επιδοτούμενα μεταπτυχιακά απο διάφορα ιδρύματα επιχειρηματιών.

Έχουμε και λέμε λοιπόν με την αποτίμηση:
Η φιλία μας με τους Άγγλους, μας κόστισε ένα διεθνή οικονομικό έλεγχο, μια μικρασιατική καταστροφή και ένα ψιλό- εμφύλιο με καταστροφές και θύματα που είναι περιττό να απαριθμήσουμε.
Η φιλία μας με τους Ρώσους μας κόστισε έναν εμφύλιο, μια πρόσδεση στο Αμερικανικο-δυτικό άρμα επιρροής, ένα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ που δεν λύνεται με τίποτα, μια διεκδίκηση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και της λεγόμενης διαδοχής των Βυζαντινών, μια άνευ προηγουμένου αντιπαλότητα για την κυριότητα του Αγίου Όρους και γεωπολιτικό παιχνίδι που μας έχει συνέχεια στην τσίτα εξαιτίας της κοινής μας θρησκείας(δόγματος) και άλλων ασυναρτησιών.
Για τη φιλία μας με τους Γάλλους τι να πούμε...τα λέει όλα το "ΕΛΛΑΣ-ΓΑΛΛΙΑ συμμαχία", μια τεράστια αστειότητα η οποία ποτέ δεν βρήκε εφαρμογή παρά μόνο όταν αγοράζαμε φρεγάτες αεροπλάνα και προβληματικά ΙΧ, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της αστυνομίας μας και άλλων δημοσίων υπηρεσιών.
Η φιλία μας φυσικά με τους Αμερικάνους ήταν η αποθέωση αυτού που λέμε φιλικές σχέσεις. Μας κόστισε δικτατορίες, το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ (το αντίπαλο δέος της ΕΣΣΔ, το οποίο μας απαγόρευε να κακοκαρδίζουμε τον ΤΙΤΟ που αποτελούσε το "μαξιλαράκι" μεταξύ ΔΥΣΗΣ και ΑΝΑΤΟΛΗΣ), μια επιβολή σχεδόν καταναγκαστικής εργασίας για ανάπτυξη της κατεστραμμένης μεταπολεμικής ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (λές και η ΕΛΛΑΔΑ δεν έπρεπε να αναπτυχθεί και να ορθοποδήσει) ως αντίδωρο του σχεδίου ΜΑΡΣΑΛ, (το οποίο για να είμαστε δίκαιοι ήταν το μοναδικό που προσφέρθηκε απλόχερα και αν δεν κατέληγε στα χέρια επιτηδείων, θα ΑΝΕΣΤΗΝΕ την χώρα μας) και μια ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ και ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ διαγραφή του χρέους των ΝΑΖΙ προς τη χώρα μας....Κατόπιν ήρθε το 1974 και η εισβολή στην ΚΥΠΡΟ,ως κερασάκι στην τούρτα, ενώ εσχάτως οι ταξιδιωτικές οδηγίες , δίνουν και παίρνουν.
Με τους Γερμανούς.....Λοιπόν, τελικά με τους Γερμανούς είχαμε τις πιό τίμιες σχέσεις ...υπήρξαν ανέκαθεν ΕΧΘΡΟΙ της χώρας μας και αντιτίθενταν ΑΝΕΚΑΘΕΝ, σε κάθε τι Ελληνικό (αντίθετα με τη λαγνεία που δείχνανε για κάθε τι τούρκικο.....κάτι θα ξέρουν βέβαια)...
Δημιούργησαν δύο παγκοσμίους πολέμους , υπήρξαν καθοδηγητές και χρηματοδότες του σφαγέα ΚΕΜΑΛ, υποδαύλισαν τον διαμελισμό της ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ με κάθε μέσο, υποκινούν συνεχώς και ενθαρρύνουν (και οικονομικά) τους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ και εσχάτως αποτέλεσαν τον ιθύνοντα νου του σχεδίου της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ διάλυσης της χώρας μας μέσω του υπερδανεισμού και της υπερχρέωσης...σταθερή αξία λοιπόν!
Γιατί λοιπόν τα γράφω αυτά; Χμ.....Γιατί σαν άνθρωπος κάνω μια σούμα που λέμε....κλείνω ταμείο και σκέφτομαι το πόσο αφελείς είμαστε που πιστεύαμε ότι κάποιος μπορεί να υποστηρίξει τη χώρα μας, και την αδελφή ΚΥΠΡΟ, έτσι για το τίποτε.
Πιστεύαμε όλοι μας ότι μετά το ΟΧΙ της ΚΥΠΡΟΥ στον εκβιασμό των ΝΑΖΙ, θα τρέχαμε στην αγκαλιά της φίλης και ομοφρόνου Ρωσίας..... και αυτή θα άνοιγε τις αγκάλες της να μας δεχθεί ώς στοργική σπουργομάνα!!! Τι ανοησία Θεέ μου! τι χαζομάρα!
Και αντί να σκεφτούμε πως θα τα βγάλουμε πέρα, πως θα τη βγάλουμε καθαρή απο την παγίδα που δαιμόνια μας στήσαν, εμείς βαυκαλιζόμαστε απο βλακώδεις ρήσεις περί "ξανθού γένους" και ομοδόξου Ρωσίας.....και τι αποδείχθηκε;
Αποδείχθηκε αυτό που όλοι στον πλανήτη ξέρουν αλλά εμείς αρνούμαστε να συνειδητοποιήσουμε.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΙΛΙΕΣ, υπάρχουν μόνο συμφέροντα και η Ρωσία όπως και οι λοιποί αποδείχθηκαν φίλοι μόνο για τις καλές στιγμές....στις δύσκολες στιγμές λάκισαν και κάνανε αυτό που κάθε λογικός θα έκανε....την πάπια. Γιατί καλό το "όμοδοξον" αλλά στην πλάστιγγα γέρνουν τα κέρδη ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ απο το εμπόριο και το φυσικό αέριο προς τη Γερμανία και την ΕΕ και όχι τα δισεκατομυριάκια της ΚΥΠΡΟΥ.
Ελπίζω ότι αυτή τη φορά δεν θα σβήσουμε το σκληρό δίσκο της μνήμης μας και θα καταγράψουμε φιλίες και συμπεριφορές, και εμείς και οι Κύπριοι. Δεν μπορεί ο τροχός είναι στρόγγυλος και γυρνά. Τι στο καλό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου