Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η νέα πτέρυγα των φυλακών.

Πόσες φορές «θα πέσουμε από τα σύννεφα», πείτε μου. Άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μπλεγμένο. Έλα Μπενίτο, πες την αλήθεια. Κόπιασες πολύ, να μαζέψεις όλο αυτό το κατακάθι στη συμμορία σου. Ο καλύτερος από αυτούς έχει ληστέψει τη μάνα του. Ο χειρότερος είναι αρχηγός τους.

Ποιόν να πρωτοαναφέρω; Τον Άκη το «δύτη», που από παραλίγο αρχηγός, κατέληξε κάτοικος των φυλακών Κορυδαλλού; Το Μαντέλη τον «ξεχασιάρη», που δεν θυμήθηκε να δηλώσει τα ψιλά, που πήρε κατά πως λένε, δωράκι; Εμ βέβαια δηλώνονται αυτά; Τι θα έλεγε, τα κέρδισα στη λαχειοφόρο που έκανε η MIZENS; Τον Τσουκάτο ή «στρατηγό» με τα εκατομμύρια που τα βρήκε...
«τυχαία στο δρόμο» και τα πήγε στο κόμμα;
Τον Παπακωνσταντίνου, ή «Ποπάυ», ή «Ιφιγένεια», παλαιότερα γνωστό με το παρατσούκλι «Τσάρος», που έκανε τα γνωστά με τη λίστα Λαγκάρντ;  Το Γιωργάκη, αλλιώς «χαζό»,  «mastermind»  και πλήθος άλλα ψευδώνυμα, που έχει παραβιάσει κάθε νόμο, ακόμα κι αυτούς της Φυσικής;! Θυμάστε με το ποδήλατο...
Για να μην πω για σένα Βαγγέλη μου. Που χαιρόσουν, γιατί ο φίλος σου ο ψεύτης, σε έβγαλε λάδι. Έλα όμως που κάποιο πουλάκι κελάηδησε, κι ακούστηκε ότι εσύ πήρες το USB, και τα ήξερες όλα απ την αρχή. Αν ρωτήσεις εμένα, πιστεύω, ότι το κατάπιες. Η κοιλιά σου είναι απέραντη, δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ.
Το μόνο μεγαλύτερο από  το στομάχι σου είναι ο εγωισμός σου. Σου λέω κλείσε το μαγαζί, ούτε με το Φώτη συνέταιρο βγαίνει. Το μόνο που θα κερδίσεις είναι κλωτσιές από τον κόσμο. Δεν καταλαβαίνεις, αν και παριστάνεις τον έξυπνο, ότι το να είσαι τσόντα στον σαμαρά, είναι ότι χειρότερο; Ξέρεις τι λέει ο ατσαλάκωτος δήμαρχος της ΝΔ, που θα διεκδικήσει το χρίσμα Ισοβίτης της Χρονιάς; «Τουλάχιστο δεν είμαι στη θέση του Βενιζέλου». Γιατί όλοι ξέρουμε τι θα γίνει. Το ελικόπτερο δε θα σηκωθεί λόγω φορτίου και τότε...

Έμαθες για τον πρώην υφυπουργό Παιδείας των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Σερρών, το Γιάννη τον Ανθόπουλο; Εγγύηση μαμούθ 200.000 ευρώ και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μετά από ποινική δίωξη περί διαφθοράς κρατικών λειτουργών. Από υφυπουργός τοκογλύφος; Αυτό είναι προαγωγή, αφού οι τοκογλύφοι διατάζουν τον πρωθυπουργό.

Σπιλώνετε τάξεις ολάκερες και το δικό σας  χάλι κάνετε πως δεν το βλέπετε. Λες και δεν ξέρει ο ντουνιάς τι κουμάσια είστε όλοι. Να θυμίσουμε ότι το τεφαρίκι σταμάτησε την λαμπρή του καριέρα στο χώρο του πολιτικού εγκλήματος μετά την περίφημη υπόθεση της ντροπολογίας για το ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς.

Υφυπουργός Παραπαιδείας! Τον είχατε διαλέξει επίτηδες; Μήπως ρίξατε κλήρο; Δηλαδή φαντάσου, ότι αυτό το μούτρο πήγαινε στα σχολεία και τα παιδιά τον άκουγαν να βγάζει λόγο! Τι τους έλεγε, πως να δανείζουν με τόκο τους συμμαθητές τους;

Έπρεπε να καλούσατε τον εισαγγελέα στο συνέδριο σας, που ήσασταν όλοι μαζεμένοι. Ξέρεις πόσο χρόνο θα γλίτωνε; Αυτό δεν είναι κόμμα. Είναι η μέλλουσα πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.
Τα ίδια και χειρότερα είναι στη στάνη του Αντώνη. 'Ετσι είναι. Από τη Βουλή στη φυλακή. Δεν αλλάζουν δυο πράγματα: Ότι κι εκεί θα τους φυλάνε οι μπάτσοι κι ότι πάλι δεν θα μπορούν να βγουν έξω. Χα-χα!

Πρέπει να το καταλάβουν όλοι: Δεν είναι τυχαία φαινόμενα. Για δεκαετίες τρώγανε από το υστέρημα των εργαζομένων. Για χρόνια βουτούσαν κι βουτάνε τα ξερά τους στο δημόσιο χρήμα.
Η διαφθορά είναι η καρδιά του πολιτικού – οικονομικού συστήματος. Μόνο ασυνείδητοι μπορούν να κάνουν αυτά που γίνονται σήμερα. Δεν είναι ένας και δυο. Είναι όλοι τους βουτηγμένοι στα βοθρολήμματα. Οι ξένοι το ξέρουν και τους κρατάνε στο χέρι. Άλλους λαδώνουν, άλλους εκβιάζουν, άλλους απειλούν.

Το σύστημα αυτό παράγει διαφθορά και διεφθαρμένους. Ακόμα κι έντιμος να είναι κάποιος σύντομα θα χαλάσει. Αλέξη πρόσεχε, έχεις καλές προθέσεις, αλλά μέσα στο σύστημα δεν υπάρχει λύση. Υπάρχει μόνο σαπίλα. Απλός διαχειριστής σημαίνει αναδευτήρας των αποπατημάτων. Αν δεν υπάρξει ριζοσπαστική λύση, ριζική, ουσιαστική αλλαγή, το σάπιο θα μολύνει σα γάγγραινα και τους καινούριους.  

Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί το πρόβλημα. Είναι οι πλουτοκράτες, τα κανάλια, είναι ολόκληρος ο παρακρατικός μηχανισμός, που λειτουργεί καλολαδωμένος από το λάδι των λαμογιών. Ούτε με εκλογές μόνο λύνεται το πρόβλημα, χρειάζονται ρήξεις, βαθύτατες αλλαγές, ένα άλλο σύστημα.
Φυσικά όσο κυβερνάν οι συμμορίες, τόσο η κατάσταση χειροτερεύει. Η παραβίαση κάθε ανθρωπίνου δικαιώματος, η καταστολή, η αδιαφορία κι η ανικανότητα του κράτους να επιλύσει απλά προβλήματα των πολιτών, οδηγεί σε περαιτέρω καταστροφή. Το ψάρι βρωμά πάντα από το κεφάλι. Κι εδώ ζέχνει ως κι ουρά.
«Όπου υπάρχει συγκέντρωση της εξουσίας σε λίγα χέρια, εκεί κατά κανόνα αποκτούν τον έλεγχο άνθρωποι με νοοτροπία γκάγκστερ, είχε πει ο Λόρδος Acton (Ιστορικός). Είναι ο ίδιος που είπε, ότι η εξουσία έχει την τάση να διαφθείρει και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα.

Η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά. Έρχονται νέα πιο επώδυνα μέτρα. Δεν θα σταματήσουν σ’ αυτά, αν εμείς δεν τους σταματήσουμε. Ο καπιταλισμός είναι η ανισότητα κι η αδικία προσωποποιημένη. Οι άνθρωποι είναι ίσοι και πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα κι υποχρεώσεις. Όμως σε παραβίαση κάθε λογικής μια δράκα απ αυτούς έχει την πλειοψηφία του πλούτου. Για να την αποκτήσει, κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι μας, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία, έμειναν χωρίς στέγη και τροφή, χωρίς τα απαραίτητα.

Αυτό που έγινε στην Κύπρο με τις Τράπεζες, το οποίο θα συνεχιστεί σε άλλες χώρες, είναι η επιτομή του καπιταλισμού. Χάνουν οι πολλοί για να κερδίσουν οι λίγοι (τραπεζίτες - τοκογλύφοι στην προκειμένη περίπτωση).

Όσο δεν υπάρχει οργανωμένη  μαζική αντίσταση, τόσο τα πρόβατα θα πηγαίνουν στο σφαγείο...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου