Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Εργασιακές ειδήσεις σε περίληψη

erg_deltio 16:40, Δευτέρα 22 Απριλίου 2013
θεματικές: Εργατικά
Με αυτη την ανάρτηση θέλουμε να δώσουμε και ένα μήνυμα αλληλεγγύης στα μέσα αντιπληροφόρησης που δέχονται τη φίμωση του καθεστώτος
 -14χρονα παιδιά εντοπίστηκαν από απεσταλμένους της Διεθνούς Αμνηστίας στη Μανωλάδα. Ακόμη, τραυματισμένοι και άφραγκοι μετανάστες τρέφονται με χόρτα που μαζεύουν από τα χωράφια.

-8 Ελληνες εργαζόμενοι απλήρωτοι επί τρείς μήνες και αποκλεισμένοι σε ναυπηγείο της Γαλλίας. Ζήτησαν τη βοήθεια του συνδικάτου CGT που άμεσα προχώρησε σε διανομή φυλλαδίων, ενημέρωση και παρέμβαση στη διεύθυνση των ναυπηγείων.

-Σε αντίθεση με τους Γάλλους, η ΓΣΕΕ δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για τη μαζική απόπειρα δολοφονίας μεταναστών στην Ηλεία, πέρα από μιά ανακοίνωση της πλάκας.

-Η απεργία της πρωτομαγιάς που απειράται το καθεστώς, έμποροι και "επαγγελαμτίες" να μεταφέρουν για την Τρίτη του Πάσχα, έχει πολλά καλέσματα από συλλογικότητες, κόματα, εργαζόμενους. Κύρια σημεία συγκέντρωσης στην ΑΘήνα από τις 10 το πρωί και μετά, είναι η Ομόνοια, οι στήλες Ολυμπίου Διός, η πλατεία Κάνιγγος, τα Προπύλαια και το αρχαιολογικό μουσείο.

-Μπάτσοι χτύπησαν χτες ένα παιδί 19 ετών στο Νεο Ηράκλειο επειδή δεν τους άρεσε η μπλούζα που φόραγε, ρωτώντας το πάνω από 30 φορές "αν είναι μάγκας". Κατέθεσε μήνυση ο  πατερας του.

-Την παραίτηση του προέδρου του ΟΑΕΔ, του άχρηστου Κικίλια, ζήτησε ο υπ. εργασίας και επίσης άχρηστος Βρούτσης.

-Στρατιωτικά εμβατήρια έπαιζε χτες το πλοίο "Πρέβελη" της ΑΝΕΚ στο λιμάνι της Καρπάθου. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, ενώ χτες σε όλη την Ελλάδα έγιναν πάμπολες αντιφασιστικές εκδηλώσεις.

-Στο λάκο Καρατζά στις Σκουριές κάτοικοι εντόπισαν μπουλντόζες να κόβουν δέντρα και να ανοίγουν δρόμους χωρίς άδεια. Κλήθηκε ο δασάρχης και οι μπάτσοι, καιπετυχαν την παύση των εργασιών.

-Ακόμα μια 48ωρη απεργία το Σαβαβτοκύριακο στην ΕΡΤ και στο "TV100" από δημοσιογράφους, ενώ επαναλαμβανόμενες απεργίες γίνοται και στην εφημεριδα "Κέρδος".

H ενημέρωση που ανεβάζουμε τακτικά μόνο εδω είναι ελλειπής, διακόπτεται από τον πρύτανη Σιμόπουλο,  που παίζει με τις γραμμές του internet στο Πολυτεχνείο, αγνοώντας όχι μόνο τους αναγνώστες αλλά και το Φ. Σύλλογο της σχολής χημικών μηχανικών που ζητάει τη λειτουργία των μέσων αντιπληροφόρησης. Σαν απλοί χρήστες εμποδιζόμαστε να δημοσιεύσουμε και να ανταλλάσουμε πληροφορίες για εργασιακά και άλλα θέματα με τους υπόλοιπους αναγνώστες.
Ο σκοταδισμός δεν θα περάσει.
Κάτω τα χέρια από τα μέσα αντιπληροφόρησης.



https://ergasiakodeltio.wordpress.com/
 https://athens.indymedia.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου