Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Εργασιακές ειδήσεις σε περίληψη


-Σε 24ωρη απεργία αύριο οι ναυτεργάτες
-Τα αφεντικά και οι έμποροι ζητάνε μεταφορά της απεργίας της πρωτομαγιάς από τη μεγάλη Τετάρτη στην Τρίτη του Πασχα, μέρα που θα είναι κλειστά τα μαγαζιά έτσι κι αλλιώς, επικαλούμενοι την κρίση.
-Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να απολύουν υπαλλήλους και να τους αντικαθιστούν με "φτηνότερους". Στον "Αρβανιτίδη" πάνε και σε 24ωρη απεργία στις 17/4.
-Στη Forthnet, 2 απολύσεις, μεταφορά εργαζομένων σε απομακρυσμένους χώρους δουλειάς ώστε να φύγουν μόνοι τους και προσλήψεις με 250 € το μήνα.
-3 νέες εκδικητικές απολύσεις στην ΗΛΒΙΟΚΑΤ, οι εργοδότες έδωσαν κάποια χρήματα έναντι στους υπόλοιπους μετά από κινητοποιήσεις.
-13 απολύσεις στον οργανισμό εργασίας του δήμου Αμαρουσίου
-Σε επίσχεση στην ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ στα Γιάννενα, 3 μήνες απλήρωτοι

-Νέο κάλεσμα για συγκέντρωση στις 7 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, από πρωτοβάθμια σωματεία και συλλόγους εκπαιδευτικών, οι συμμετοχές ομάδων εργαζομένων αυξανονται.

-Συνεχίζονται οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στην ΑΓΝΟ, μετά τις πρόσφατες 6 απολύσεις-μηνύσεις,  ενώ σε 24ωρη απεργία συμπαράστασης και για 4 πρόσφατες απολύσεις εκεί κατέβηκαν και οι εργαζόμενοι στον "Ολυμπο"

 https://athens.indymedia.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου