Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ.

Ας μπουμε στη θεση ενος πλουσιου, ενος εφοπλιστη, ενος βιομηχανου, ενος τραπεζιτη, ενος μεγαλομετοχου μιας τραπεζας.
Υπαρχει μια κριση στην οικονομια, αναποφευκτη συνεπεια του καπιταλιστικου συστηματος.
Μια κριση μαλιστα δομικη, αλα 1929, κι οχι μια απλη κυκλικη κριση καποιας μεμονωμενης φουσκας, πχ στις νεες τεχνολογιες, βλεπε αρχες 00, η στην αγορα κατοικιας.
Το συστημα ολοκληρο ειναι μια φουσκα και διεπεται απο το δογμα: "ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΣΟΥ". Οι πολιτικοι ειναι πληρωμενα τσιρακια σου.
Για να ξεμπερδευουμε με αυτη τη κριση, μια κριση την οποια μονο αμορφωτοι η παπαγαλακια θα τη βαφτιζαν κριση χρεους κι οχι κριση συσσωρευσης, πρεπει  να καταστρεψουμε καποια απο τα πλεοναζοντα κεφαλαια, και να συμπιεσουμε οσο δε παει τους μισθους. Πρεπει να εξολοθρευτει κοσμος, να πεθανουν πολλοι φτωχοι, να φτωχοποιηθουν πολλοι μικρομεσαιοι και η ως τωρα αποκαλουμενη μεσαια ταξη, να πεσει στο βιωτικο επιπεδο της μικρομεσαιας και βλεπουμε.
Τετοιες κρισεις παλαιοτερα αντιμετωπιζονταν με πολεμο για να ξαναπαρει μπρος η καπιταλιστικη μηχανη.
Προς το παρον, κατι τετοιο, δε το θελουμε (Εμεις, οι επικυριαρχοι)
Τι κανεις επομενως εσυ, ο πλουσιος; Μοιραζεις τα πλουτη σου σε οσους υποφερουν;
 Βαζεις μπρος τα μπετα να χτισεις σπιτια για τους αστεγους; Ερχονται τα πουτανακια σου οι πολιτικοι, σου υποσχονται ξεριζωμα εργασιακων δικαιωματων, σου υποσχονται την κατακρημνιση του κατωτατου μισθου, σου υποσχονται να κανουν ο,τι μπορουν για να διαφυλαξουν τα υπερκερδη σου, κι εσυ τους λες "ΜΠΑ, ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ, ΑΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ";

Οχι φυσικα, δε θα τα κανεις ολα αυτα. Γιατι απλουστατα, δεν εισαι μαλακας.
Γιατι αν ησουν καποιος κοινωνικα ευαισθητος τυπος, δε θα ειχες βγαλει τοσα χρηματα ποτε.
Γιατι και να υποθεσουμε οτι σε πιασαν οι ευαισθησιες, ξερεις οτι οι ανταγωνιστες σου σε περιμενουν στη γωνια. Κι αν εσυ δειξεις αδυναμια και δεν εκμεταλλευτεις τις "ευκαιριες" που σου παρεχουν τα εκαστοτε Σαμαροτσιρακια σου, η επιχειρηση σου θα κλεισει.
Γιατι αυτος ειναι ο Καπιταλισμος και θαυμαστα τα εργα του: Αρκετος κοσμος για να λεμε την αληθεια, τρωει ψωμι οταν βρισκεται η εγχωρια οικονομια σε αναπτυξη. Οταν ομως σπασει η φουσκα, τοτε την πληρωνει το 99%. Και η φουσκα σπαει γιατι η Αναπτυξη, οι καρποι της αναπτυξης δεν ειναι ποτε δικαια κατανεμημενοι κι αποδιδομενοι: Οταν απο τα εκατο ευρω που παραγονται, τα περισσοτερα πανε στο 1%, τα ψιχουλα που μενουν πανε στους υπολοιπους, σε μια μεριδα μαλλον των υπολοιπων. Αλλα αυτο δεν αποτελει μια υγιης παραγωγικη βαση, ειδικα τα τελευταια χρονια που μονο οι φουσκες δινουν αυτα τα ψιχουλα κι ειναι μοιραιο συντομα να σπανε. Αναπτυξη με δανεικα οντως δε γινεται, οταν τα δανεικα πανε κατα κυριο λογο στο 1%. Αναπτυξη δεν ειναι οι Τραπεζες να


 http://celinathens.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου