Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Η κορύφωση του Θείου Δράματος

 
 απο

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, ευλάβειας και ιερού δέους έγινε η περιφορά του Επιταφίου στο Σύνταγμα αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους πιστούς να πλακώσουν τους επίσημους στις χριστοπαναγίες.
Καθώς το Θείο Δράμα κορυφωνόταν, οι πιστοί -σε διάφορες περιοχές της χώρας- αποδοκίμασαν τους επίσημους και το πένθιμο κλίμα έγινε γιορτινό.
Οι πιστοί χαρακτήρισαν «Ιούδες» τους πολιτικούς που ήταν στο Σύνταγμα και έψαχναν συκιά να τους κρεμάσουν αλλά δεν γίνεται δουλειά με τις συκιές, αφού τα κλαδιά των συκιών είναι πολύ μαλακά και θα σπάσουν αν κρεμάσεις όλα αυτά τα υπέρβαρα γουρούνια.
Από τις αποδοκιμασίες δεν ξέφυγε ούτε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μια και οι πιστοί τον ρωτούσαν γιατί έχει μαζέψει όλα τα λαμόγια γύρω του, αφού, εν έτει 2013, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν έχουν αντιληφθεί ποιος είναι ο ρόλος της Εκκλησίας και νομίζουν πως το θλιβερό παπαδαριό με τα χρυσοποίκιλτα άμφια έχει σχέση με τον Χριστό.
Στη σύντομη ομιλία του, ο Ιερώνυμος αναφέρθηκε στις πολλές προδοσίες που έχει γνωρίσει έως τώρα η χώρα μας αλλά, επειδή δεν κατονόμασε τους προδότες και το άφησε να πλανιέται γενικά και αόριστα, πετάχτηκε ένας πιστός και του φώναξε «οι προδότες είναι δίπλα σου», οπότε οι πολιτικοί άρχισαν να κοιτιούνται μεταξύ τους με καχυποψία για να βρουν τον προδότη.
Βέβαια, και οι πιστοί να πάνε να γαμηθούνε, αφού, τόσα χρόνια που έπαιρναν τα δάνεια και τρέχανε σαν τα ζώα να κάνουν Πάσχα στη Μύκονο, δεν τους πείραζαν οι προδότες. Ανακάλυψαν την προδοσία μόλις έμειναν άφραγκοι.
Χαμός αναμένεται να γίνει και απόψε στις εκκλησίες, αφού, μόλις ακουστεί το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου, οι πιστοί θα πετάξουν στους πολιτικούς αυγά, κροτίδες, μολότοφ και δυναμίτες αλλά αυτοί θα φοράνε αλεξίσφαιρα και θα πάει τζάμπα ο κόπος αλλά δεν πειράζει, αφού θα γίνει ένα ωραίο τζέρτζελο με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και νεοελληνική μικροπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου