Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η Σ.Ε.Π.Ο στο πλευρό των καθηγητών



Την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εκπαιδευτικών καθώς και την εναντίωσή της στο μέτρο της προληπτικής πολιτικής επιστράτευσης, εκφράζει με ανακοίνωση της η Συνεργασία – Ενότητα - Παρέμβαση   Οικονομολόγων Θεσσαλίας.
ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η τρικομματική κυβέρνηση ( Ν.Δ. -  ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ)  της ανεργίας, της οικονομικής εξαθλίωσης των εργαζόμενων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας μας,  συνεχίζοντας τον αυταρχικό κατήφορο παραβιάζει καθημερινά την συνταγματική νομιμότητα.
Η επιστράτευση των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης , πριν καν αποφασίσουν τελεσίδικα απεργιακές κινητοποιήσεις , είναι πράξη που δεν έχει προηγούμενο, παρά μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα.
Η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας αντί να επιδιώξει την αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου μέσα από έναν ευρύ διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα , εκβιάζει καθηγητές , μαθητές και συνολικά την ελληνική οικογένεια , χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού.
Καταγγέλλουμε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις , οι οποίες στοχεύουν στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου , την εξαθλίωση των καθηγητών , καθώς και ολόκληρης της κοινωνίας.
Ο ειλικρινής διάλογος με τους καθηγητές και όλους τους κοινωνικούς φορείς της παιδείας είναι η μόνη λύση που μπορεί να οδηγήσει  σε επιλογές που θα υπηρετούν την υπόθεση της Δημόσιας παιδείας αλλά και την κοινωνία συνολικά.
Η παράταξή μας θα αγωνίζεται πάντα ενάντια σε οποιαδήποτε εκχώρηση δημόσιου ή δημοτικού πλούτου   σε ιδιωτικά συμφέροντα όποια και αν είναι αυτά.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Αγώνα των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου