Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Καλλιεργεί αγωνιστικές αξίες ( απο ΚΝΕ )

Ο αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας

Διήμερο Γνωριμίας με την πάλη, μαχητικά αθλήματα, πολεμικές τέχνες
15-16 Ιουνίου
Κλειστό γήπεδο «Νίκος Παξιμαδάς»,
Κώστα Βάρναλη 1-13, Πετρούπολη

Νέα, νέε
Πάρε μέρος στο διήμερο επιδείξεων πάλης, μαχητικών αθλημάτων και πολεμικών τεχνών.
Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εγκαινιάζει μια πολύμορφη δραστηριότητα που θα συνεχιστεί και με άλλα αθλήματα για να έρθει η νεολαία σε επαφή με τον αθλητισμό, συνολικά. Να διεκδικήσει το αναφαίρετο δικαίωμα στην φυσική αγωγή, ως στοιχείο που προάγει τη βελτίωση της υγείας, τη διαμόρφωση της προσωπικότητας, καλλιεργεί αγωνιστικές αξίες, όπως η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η πάλη ενάντια στο ρατσισμό.


Η φυσική αγωγή και ο αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα κάθε νέου και νέας. Όμως στη σημερινή κοινωνία είναι εμπόρευμα, «πληρώνεις για να έχεις», εάν έχεις.

Μη συμβιβάζεσαι με την κατάσταση που υπάρχει σήμερα, από το σχολείο μέχρι και τη γειτονιά και το σύλλογο, όπου η δυνατότητα ενός νέου να αθληθεί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τσέπη του. Τεράστιες είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων αλλά και των κομμάτων που στηρίζουν τη λογική της μετατροπής της ανάγκης στην άθληση σε ακριβοπληρωμένο και απρόσιτο εμπόρευμα.
Σε αυτές τις συνθήκες, υποβαθμίζονται διάφορα αθλήματα που κρίνονται ότι δεν έχουν θέαμα για κέρδη, όπως για παράδειγμα προσπαθούν με την πάλη.

Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα σε καλούμε να διεκδικήσεις το δικαίωμά σου στην φυσική αγωγή και τον αθλητισμό, μέσα στο σχολείο, στο σωματείο και τη γειτονιά.
Μπες μέσα και πάλεψε!
Μη μένεις στην εξέδρα, θεατής ενός αθλητισμού
βουτηγμένου στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στη σαπίλα.
Μέσα στο σχολείο να αγωνιστείς για την πραγματοποίηση των σχολικών πρωταθλημάτων. Να γραφτείς σε σωματεία και συλλόγους και να παλέψεις για επαρκή χρηματοδότηση σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Για γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών και σωματείων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες για την ανάπτυξη του κάθε αθλήματος.
Να καταργηθούν οι συνδρομές και τα εισιτήρια για τα Δημοτικά Γυμναστήρια. Διεκδίκησε την χορήγηση δωρεάν από το κράτος: όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων για την άθληση, της υλικοτεχνικής υποδομής, σύγχρονων και ασφαλών γηπέδων και σταδίων, χώρων άθλησης, επιστημονική υποστήριξη, το απαραίτητο προσωπικό (γιατρούς, γυμναστές κλπ).

Ο αθλητισμός, όπως και όλες οι σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, συνθλίβονται στη σημερινή κοινωνία που λειτουργεί με σκοπό το κέρδος.
Πάλεψε για τις σύγχρονες ανάγκες σου, κοίτα μπροστά, έξω από το σύστημα της εκμετάλλευσης.

συγκοινωνίες
από Μετρό Αττική με Α11 κ Β11 μέχρι στάση δημαρχείο
από πλατεία Βάθης με Α11 κ Β11 μέχρι στάση δημαρχείο
από Μετρό Άγιος Αντώνιος με 700 μέχρι στάση δημαρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου