Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Υπό Δυνατή Βροχή Το «Όχι» Των Εκπαιδευτικών Στην Επίταξη (φωτο-βίντεο)---ΛΑΡΙΣΑ

ΑΠΟ
Press-A.gr
Με αντίξοες τις καιρικές συνθήκες διεξήχθη σήμερα το απόγευμα η συγκέντρωση καθηγητών και δασκάλων κατά τις επίταξης
που αποφάσισε η κυβέρνηση.
Δυνατή ήταν η βροχή σε όλη τη διάρκεια της συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ταχυδρομείου, ενώ ακόμη πιο έντονη έγινε η βροχόπτωση κατά την πορεία που πραγματοποιήσαν οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.
Υπό Δυνατή Βροχή Το «Όχι» Των Εκπαιδευτικών Στην Επίταξη (φωτο-βίντεο)Έντονη κριτική άσκησε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας κ. Μιχάλης Τζιατζιάς στην απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των συναδέλφων του ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων. «Η κυβέρνηση κήρυξε εχθρούς τους εκπαιδευτικούς» επισήμανε χαρακτηριστικά και υποστήριξε αναφερόμενος στην κυβερνητική απόφαση ότι «προσπαθεί να θέσει σε γύψο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα».
Κλείνοντας ο κ. Τζιατζιάς κάλεσε τους Λαρισαίους καθηγητές να μετάσχουν μαζικά στην αυριανή γενική συνέλευση του κλάδου που θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου Λάρισας.
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ και επικεφαλής του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κων/νος Κούμας» κ. Δημήτρης Παπαποστόλους επισήμανε στην ομιλία του τα παρακάτω: «Η Κυβέρνηση, προκειμένου να επιβάλει την αντικοινωνική και αδιέξοδη πολιτική της, έχει -εδώ και καιρό- επιλέξει τη μέθοδο των συκοφαντικών, διασπαστικών και υπονομευτικών επιθέσεων κατά των εργαζομένων. Παράλληλα καταφεύγει στην ποινικοποίηση και στην ίδια την κατάργηση των αγώνων, των Συνδικάτων και της συλλογικής δράσης!
Είναι, ήδη, η τέταρτη φορά, μέσα σε ενάμιση χρόνο, που καταφεύγει σε αυτή την αντιδημοκρατική πολιτική , επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή.
Είναι πλέον φανερό ότι οι μνημονιακές πολιτικές και οι αποφάσεις για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, για περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων και αύξηση της ανεργίας, συνοδεύονται με την περιστολή συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Στα πλαίσια αυτά κινούνται και οι επιλογές της Κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας που πέρα από τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχουν για τους εκπαιδευτικούς, θα οδηγήσουν στην παρά πέρα υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να επικαλείται προσχηματικά την αγωνία των μαθητών, όταν η ίδια έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργείται στο χώρο της Παιδείας.
Τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας Εκπαιδευτικός σφυροκοπείται ανελέητα από τις μνημονιακές πολιτικές και στοχοποιείται διαρκώς. Οι σφοδρές επιθέσεις δεν έχουν τέλος».
Εκ μέρους της γραμματείας Λάρισας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απευθύνθηκε στη συγκέντρωση ο κ. Χρήστος Μπίκας, ο οποίος και άσκησε οξεία κριτική στη στάση της κυβέρνησης έναντι των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, ο κ. Μπίκας ενημέρωσε του συγκεντρωμένους ότι την ώρα της διαμαρτυρίας στη Λάρισα οι αστυνομικοί μοίραζαν τα φύλλα επίταξης σε καθηγητές στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας.
Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Λάμπρος Καραγιώργος.
Μετά το τέλος της συγκέντρωσης εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και πολίτες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου