Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

«EΡΕΙΠΙΑ»: Το χρονικό μιας διαπόμπευσης

Posted on 9 Ιουνίου, 2013 1:53 μμ από


Ruins posterTo Μάιο του 2012, την εποχή που το πολιτικό σύστημα προετοιμαζόταν για τις πρώτες εκλογές μετά την επιβολή του Μνημονίου, οι ελληνικές αρχές προσάγουν εκατοντάδες γυναίκες από τους δρόμους της Αθήνας. Τις υποχρεώνουν σε γρήγορο έλεγχο για τον ιό HIV. Αυτές που διαγιγνώσκονται θετικές κατηγορούνται για πορνεία και σκοπούμενη διάδοση του ιού. Οι φωτογραφίες τους, τα ονόματα και τα προσωπικά τους στοιχεία, δημοσιεύονται στα ΜΜΕ. Φυλακίζονται. Χρησιμοποιούνται χωρίς τη θέλησή τους, σαν πιόνια στην εκλογική σκακιέρα, σε ένα πολιτικό παιχνίδι υπουργών που επιδιώκουν την επανεκλογή τους και γίνονται τροφή ενός συστήματος που έχει απόλυτη ανάγκη αποδιοπομπαίων τράγων.
Σκηνοθετημένο από τη Ζωή Μαυρουδή, το ντοκιμαντέρ “Ερείπια” (Ruins) παρουσιάζει τις ιστορίες δύο από τις άτυχες αυτές γυναίκες, τις μητέρες τους, τους δικηγόρους, ιατρούς και ακτιβιστές που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωσή τους. Σήμερα βρίσκεται στη φάση της τελικής παραγωγής και θα προβληθεί το Σεπτέμβριο του 2013. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, παραγωγής εθελοντών-πολιτών της δημοσιογραφικής ομάδας του Radiobubble.




Credits 
Director: Zoe Mavroudi 
Camera operator, sound: Giannis Xinos 
Editor: Antonio Rochira 
Editing supervisor, trailer: Vaso Sideri 
Original Music: Fruto5 
Sound mixing: Nikos Tsines 
Graphics design: Gabriel Melissourgakis 
Executive Producers: Theodora Oikonomides, Apostolis Kaparoudakis 
Special thanks to Union Solidarity International and Unite the Union who provided the seed funding without which this project would not have materialized. 
Ruins was made possible through the invaluable contribution from the activists of the Solidarity Initiative for the Persecuted HIV Positive Women.
Support Radiobubble
Zaphod

 http://parallhlografos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου