Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Εργασιακές ειδήσεις σε περίληψη

από erg_deltio 22:12, Τρίτη 9 Ιουλίου 2013
θεματικές: Εργατικά

-Καταλήψεις δημοτικών χώρων κάθε είδους και κυρίως δημαρχείων από αύριο αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ με απόλυτη πλειοψηφία, ενάντια σε 6.500 απολύσεις σχολικών φυλάκων, δημοτόμπατσων αλλά και άλλων ειδικοτήτων.

-Αλ. Τσίπρας στους εργαζόμενους της Εύβοιας: "Κρατήστε τα εργοστάσια ανοιχτά" ! Η πρακτική της αναθέσεως σε εξέλιξη...
-2 απολύσεις στο ΓΝΑ “Γεννηματά» σε εργαζόμενες που αρνήθηκαν να υπογράψουν για χρήματα που δεν έλαβαν, και ακόμη 3 απολύσεις στο Λαϊκό νοσοκομείο, καταγγέλει η ΠΕΚΟΠ για τη δουλεμπορική εταιρεία ΦΑΣΜΑ ΑΕ.

-Υπερδιπλασιασμό του προστίμου για ελεύθερο κάμπινγκ, ετοιμάζουν με  προσχέδιο  νέου νόμου. Από τα 147 ευρώ  θα πάει στα 300 ευρώ.

-Η ΔΕΗ έκοψε το ρευμα σε 28 οικογένειες του χωριού  Αγριάνη Εβρου, καθώς οι αγροτοκτηνοτρόφοι κάτοικοι δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Οι κάτοικοι οργανώθηκαν και ξεκίνησαν  αγώνα. Σήμερα διαδήλωσαν στα γραφεία της ΔΕΗ.

-Σε εξέλιξη τα παζάρια στην ΕΡΤ. Αφενός οι μεγάλοι σε ηλικία εργαζόμενοι πιέζουν για περισσότερα χρήματα στην αποζημείωση απόλυσης, αφετέρου οι νεώτεροι βλέπουν να κινδυνεύουν και προσπαθούν να ενισχύσουν  την ΠΟΣΠΕΡΤ με εισφορές και κουπόνια για να στηθεί απεργειακό ταμείο. Το κράτος διαδίδεται πως θα επιχειρήσει εκπομπή μέσω της DIGEA και με τη συνδρομή ιδιωτών τις επόμενες μέρες, ενω ένας εκδότης απατεώνας εξέδωσε το τρίτο τεύχος της "Ραδιοτηλεόρασης" χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς.

-Κανονική απάτη γίνεται μπροστά στα μάτια των απλήρωτων εργαζομένων της κλωστοϋφαντουργίας Plexaco. Με πρόσχημα πως τα μηχανήματα είναι αγορασμένα με leasing βγαίνουν από το εργοστάσιο και τελικά πάνε στην ίδια μετεγκατεστημένη επιχείρηση στη Βουλγαρία. Εργαζόμενοι λένε πως είναι ύποπτη η σιωπή του δικηγόρου του σωματείου, που διεκδικεί με κατάσχεση τους μισθούς των εργαζόμενων.

-Για πολλοστή φορά 48ωρη απεργία στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ, οι εργαζόμενοι είναι επί μήνες απλήρωτοι.

-Εκλεισε η ΔΙΑΣ γραφικές τέχνες ΑΕΒΕ αφήνοντας απλήρωτους πάνω από 6 μήνες 40 εργαζόμενους. Το θράσος του ιδιοκτήτη ήταν απίστευτο, όταν με εκβιασμό πως θα κλείσει πριν 9 μήνες κατάφερε να επιβάλει μειώσεις αποδοχών 30% σε όλους τους εργαζόμενους.

-Στη ΝΕΛ ετοιμάζονται να απολύσουν τους μισούς ναυτικούς που δουλεύουν στις γραμμές της Ιταλίας, αφού σύμφωνα με νόμο που τους έφτιαξε ο Μουσουρούλης μπορούν να κρατήσουν μόνο όσους ναυτικούς χρειάζονται τα σωστικά μέσα για να δουλέψουν. Εκτιμάται πως από τους 500 εργαζόμενους θα απολυθούν περίπου 220.

-Ετοιμάζεται λουκέτο όμοιο με του "Κατσέλη" και στην Olympic Catering, καθώς ο κύριος πελάτης η Olympic Air ετοιμάζεται να κλείσει συμβόλαιο με άλλη εταιρεία τροφοδοσίας. Και οι δύο εταιρείες είναι του Βγενόπουλου.

-Πάρτυ ενίσχυσης των απολυμένων των Metropolis οργανώνεται από το σύλλογο υπαλλήλων βιβλίου-χάρτου την Παρασκευή στα γραφεία του συλλόγου Ελλήνων αρχαιολόγων Ερμού 134.

Μαζί με τα ψηφίσματα πολλών συλλόγων και ομοσπονδιών εργαζομένων υπέρ της άμεσης αποφυλάκισης του Κώστα Σακκά προσθέτουμε και τη δική μας φωνή συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

http://ergasiakodeltio.wordpress.com
 https://athens.indymedia.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου