Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Ξαφνική τρομοκρατική επίθεση από Νεφελίμ στο Πρώτο Θέμα, όταν άρχισε να ψάχνει η Αστυνομία τον ΘέμοΤου Στέφανου Γεωργίου

Στην επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα συναντά κανείς περίεργες συμπτώσεις και αρκετά μεγάλα νοηματικά κενά, που εντελώς τυχαία συμβαδίζουν με τα συμφέροντα του εκδότη της, Θέμου Αναστασιάδη. Πριν φτάσει κανείς στα στοιχεία του ρεπορτάζ αξίζει να υπενθυμιστούν οι συγκυρίες κατά τις οποίες συντελέστηκε η επίμαχη επίθεση. Το πρωί της ίδιας ημέρας το HOT DOC δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ για τον καταζητούμενο για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα συνεταίρο του Θέμου Αναστασιάδη, Αναστάσιο Πάλλη. Τα όσα αποκάλυψε το HOT DOC άφηναν έκθετο το γνωστό δημοσιογράφο, ο οποίος καλούνταν να απαντήσει τόσο για το ποιόν του συνεταίρου του όσο και για την προέλευση των χρημάτων με τα οποία ο κ. Πάλλης μπήκε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Πρώτου Θέματος. Παράλληλα, λίγες ημέρες νωρίτερα η εφημερίδα του είχε δεχθεί σφοδρότατη κριτική για τη δημοσίευση της φωτογραφίας του νεκρού Παύλου Φύσσα από μία φυλλάδα που τόσο καιρό επιμελώς «ξέπλενε» τη Χρυσή Αυγή εμφανίζοντάς την ως ομάδα λυκόπουλων.

Το τέλειο timing
Το πρωί της Πέμπτης ο Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε μήνυση εις βάρος του Θέμου Αναστασιάδη και ζήτησε την ενεργοποίηση της αυτοφώρου διαδικασίας. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και αφού ο εκδότης του Πρώτου Θέματος έχει αστυνομικούς φρουρούς, έπρεπε να συλληφθεί από τους ίδιους, πράγμα που δεν έγινε.
Αντ” αυτού το βράδυ της Πέμπτης λοιπόν με παρέμβασή του σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Θέμος


Αναστασιάδης ενημέρωσε για την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας. Εντελώς συμπτωματικά, η επίθεση έγινε την ώρα των δελτίων ειδήσεων, με αποτέλεσμα η είδηση να κάνει το γύρο όλου του Τύπου μέσα σε λίγα λεπτά. Δόθηκε κατ” αυτόν τον τρόπο άμεσα το βήμα στον κ. Αναστασιάδη να παρουσιαστεί ως κατατρεγμένος από σκοτεινά συμφέροντα ανεξάρτητος δημοσιογράφος. Την επόμενη ημέρα και ενώ το αυτόφωρο βρισκόταν ακόμη σε ισχύ, ο Θέμος Αναστασιάδης όλως παραδόξως – λίγες ώρες μετά την επίθεση στο Πρώτο Θέμα και ενώ θα έπρεπε λογικά να θεωρείται ότι βρίσκεται σε αυξημένο κίνδυνο – δήλωσε στις Αρχές ότι είχε δώσει άδεια σε όλους τους φρουρούς του, παρέχοντας ικανό άλλοθι σε αυτούς για να μην κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος για τη μη σύλληψή του.
Μόλις ξεκίνησε η «τρομοκρατική», όπως αμέσως χαρακτηρίστηκε από δημοσίευμα της εφημερίδας, επίθεση ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γραφεία του Πρώτου Θέματος βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων από το Α.Τ. Αμαρουσίου. Απευθείας δόθηκε σήμα στα περιπολικά να σπεύσουν στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας. Ωστόσο, κάπου εκεί χάνεται η επίσημη ενημέρωση των αστυνομικών μέσω των ασυρμάτων. Ο ασύρματος που χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ, γνωστός και ως tetra, έχει το χαρακτηριστικό ότι καταγράφει πλήρως τα στοιχεία τοποθεσίας καθώς και όλες τις συνομιλίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του HOT DOC, όλες οι περαιτέρω οδηγίες προς τους αστυνομικούς, πλην των αρχικών, δόθηκαν μέσω κινητών τηλεφώνων και όχι μέσω tetra. Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα γιατί τα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ δεν συντόνισαν την επιχείρηση μέσω ασυρμάτου αλλά επέλεξαν την «ασφάλεια» του κινητού.

Προσαγωγές πάση θυσία
Στις συγκεκριμένες οδηγίες μέσω κινητών τηλεφώνων στην αρχή ζητήθηκε να γίνουν 15 με 20 προσαγωγές όποιου δεν δικαιολογούσε την παρουσία του στην περιοχή. Ωστόσο το σημείο στο οποίο βρίσκεται η εφημερίδα μετά τη δύση του ηλίου είναι αρκετά έρημο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μην μπορούν να εκτελέσουν τις άνωθεν εντολές. Τότε δόθηκε νέα εντολή – πάλι από τα κινητά τηλέφωνα – να γίνουν 20 προσαγωγές οπωσδήποτε, ακόμα και αν οι προσαγόμενοι δικαιολογούσαν την παρουσία τους στο χώρο. Η όλη επιχείρηση κατέληξε με την προσαγωγή μίας παρέας νεαρών που έκαναν σκέιτμπορντ σε παρακείμενη πλατεία και κάποιων περαστικών στις γύρω γειτονιές.
Εκτός αυτού, μόλις έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο και αφού κατέγραψαν τις ζημιές, δηλαδή κάποια σπασμένα τζάμια και λεκέδες από μπογιές σε πάτωμα και τοίχους, αναζήτησαν τον Θέμο Αναστασιάδη. Εργαζόμενοι στην εφημερίδα φέρονται να ενημέρωσαν ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν βρίσκεται στο κτίριο. Σχεδόν τρεις ώρες αργότερα, περίπου στις 11:30 εθεάθη το όχημα του εκδότη με αστυνομική συνοδεία να βγαίνει από το γκαράζ της εφημερίδας. Γιατί όμως να κρυφτεί ο Θέμος Αναστασιάδης και να μην εμφανιστεί ενώπιον των αστυνομικών αρχών; Ως γνωστόν, ο κ. Αναστασιάδης θα έπρεπε να καταθέσει, πράγμα που θα έπρεπε να κάνει και η πολυπληθής αστυνομική φρουρά του.
Εντύπωση προκαλεί παράλληλα και το γεγονός ότι της υπόθεσης επιλήφθηκε αυτομάτως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και εν συνεχεία η Κρατική Ασφάλεια. Ουδέποτε ασχολήθηκε το παρακείμενο αστυνομικό τμήμα. Αποτέλεσμα είναι να χαρακτηριστεί η επίθεση «τρομοκρατικό χτύπημα» και να δοθεί η ευκαιρία που περίμενε ο Θέμος για να βγει στον «προστατευμένο» τηλεοπτικό αέρα φιλικών ΜΜΕ και να κάνει λόγο για «στοχοποίηση από διάφορα μπλογκς και δήθεν δημοσιογράφους», χωρίς βέβαια να κάνει καμία επί της ουσίας αναφορά στο αντικείμενο των αποκαλύψεων των συγκεκριμένων δήθεν δημοσιογράφων…
Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και η… σιωπή στα καίρια ερωτήματα που προκύπτουν από τις αποκαλύψεις του HOT DOC, ολοκληρώθηκαν με τις διαφημίσεις  που κατέκλυσαν τα κανάλια για την… υπερπροσφορά του νέου κυριακάτικου φύλλου, που ακόμα και στη φθηνή του έκδοση συμπεριελάμβανε προσφορές με CD.

http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου