Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Με το ...αστρονομικό ποσό των 40.000 ευρώ φορολογήθηκαν οι έλληνες πλουτοκράτες, το 2012, για τα πολυτελή σκάφη που διαθέτουν!

Από ΒΑΘΥ   , Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 | 3:11 μ.μ.

Γράφαμε τον περασμένο μήνα σε ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε «Δεν είναι περίεργο, είναι όμως εξοργιστικό» ότι όπως αναγκάστηκε να αποκαλύψει ο Στουρνάρας σε ερώτηση που του είχε υποβάλει ο Απ. Κακλαμάνης ότι απ τους 23.710 λογαριασμούς φορολογουμένων που τα τελευταία 3 χρόνια έβγαλαν στο εξωτερικό πάνω από 22 δις ευρώ  όλο αυτό το διάστημα .. μόνο 2 ελέγχθηκαν … και εισπράχτηκαν 5 εκ ευρώ.

Σήμερα μαθαίνουμε –απ’ τα χθεσινά πρακτικά της βουλής- ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης «ομολόγησε» ότι απ’ τα δεκάδες πολυμελή σκάφη και θαλαμηγούς που έχουν οι έλληνες πλουτοκράτες το 2012 το ελληνικό δημόσιο εισέπραξε σε φόρους το … αστρονομικό ποσό των … 40.000 ευρώ!

Θα επαναλάβουμε λοιπόν όσα γράφαμε στην ανάρτηση που παραθέσαμε αρχικά:

Eίναι πρωτόγνωρο το ταξικό μίσος των εξουσιαστών του ελεεινού εξουσιαστικού διδύμου Σαμαρά-Βενιζέλου-Kουβέλη προς τα λαϊκά στρώματα. Κάνουν τα πάντα για να ξεζουμίζουν τον εργαζόμενο λαό μας και αν αυτός δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην φορολεηλασία, που τέτοια δεν έχει συναντήσει ούτε στην τουρκοκρατία είναι έτοιμοι να τον ρίξουν στα κάγκελα της φυλακής. 
Είναι οι ίδιοι που εκτοξεύουν μύδρους για την κοινωνική ευθύνη που έχουν οι μισθοσυντήρητοι και οι συνταξιούχοι που ανέχονται τη φοροδιαφυγή, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να καταδικάσουν μια ταβερνιάρισσα στην Υδρα που δεν έκοψε απόδειξη για μια σαλάτα, να αφήσουν άστεγες πολυμελείς οικογένειες, γιατί χρωστούν κάποια μικροποσά στην εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου