Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ο θεός να βάλει το χέρι του. Κι ο Ντερτιλής μας μπόλικες σφαίρες στο πιστόλι του! ------- Της Αριστέας Σερεμέτη

-Tι εννοείς Βίρνα, έκαναν κατάληψη στο Πολυτεχνείο;
-Κατάληψη Γιάγκο.Ναι, αυτό που κατάλαβες εννοώ.
-Μισό λεπτό Βίρνα!Εννοείς πως έκαναν κατάληψη σε δημόσιο κτίριο οι κομμουνιστές; Πως το Πολυτεχνείο είναι κλειστό; Πως χάνουν για τόσες μέρες τα παιδιά τα μαθήματά τους;
-Ναι, Γιάγκο.Δυστυχώς.Αυτό εννοώ. Και βεβηλώνουν τους τοίχους γράφοντας συνθήματα με μπογιές. Συνθήματα ανατριχιαστικά. Εναντίον του ΝΑΤΟ. Εναντίον του ιμπεριαλισμού. Εναντίων των ξένων συμφερόντων. Εναντίον του κράτους. Εναντίον της κυβέρνησης. Εναντίον της Χούντας! Και πάνε μπροστά σε σφαίρες που περνούν τυχαία από μπροστά τους και λερώνουν την άσφαλτο με αίμα, καταλαβαίνεις;Αποτρόπαιο θέαμα που το είδα με τα ίδια μου τα μάτια, πηγαίνοντας χθες το απόγευμα στο κομμωτήριό μου!
-Ωιμέ Βίρνα! Αυτό είναι τραγωδία! Κανείς δεν είπε σ αυτούς τους αναρχοκομμουνιστές πως είναι κακό πράγμα η κατάληψη; Πως πρέπει να πάνε σπιτάκια τους και να καταδικάσουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται ανάβοντας ρεσώ στο σαλόνι τους με κλειστά πορτοπαράθυρα;
-Κανείς Γιάγκο.Δυστυχώς κανείς.Λυπάμαι που το λέω μα απολύτως κανείς.Α! πριν λίγο με ενημέρωσαν στο κινητό μου, πως μετά από μέρες αλίμονο, επιτέλους τα τανκς βρήκαν τρόπο να γκρεμίσουν την πύλη και να σταματήσουν την τόση συμφορά. Αγκάλιασέ με Γιάγκο.Φίλησέ με.Τα χείλη μου είναι πικραμένα απ την τόση δυστυχία που προκάλεσαν κάτι μαλακισμένα κωλόπαιδα που δεν κάθονται στους καναπέδες τους, από κάτι σιχαμένες οικογένειες που δεν έχουν καν καταθέσεις στην Ελβετία .
-Έλα Βίρνα στην αγκαλιά μου.Έλα να κλάψουμε μαζί.Και μη φοβάσαι!Τα πικραμένα χείλη σου θα τα γλυκάνει η ιστορία.Θα βρεθεί ένας Παπουτσής, μία Δαμανάκη, ένας Λαζαρίδης, ένας Φαήλος, ένας Άδωνις να υπερασπιστούν το δίκιο και τον πλούτο του κακορίζικου πάμπλουτου σπιτικού μας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κάνει επαναστατική γυμναστική με τα υπάρχοντά μας.Τα αποκτήσαμε με μύριους κόπους, εκμεταλλευόμενοι τόσους ανθρώπους για πόσα χρόνια!
-Λες Γιάγκο;Ο θεός να τους έχει καλά να μην αφήσουν άλλες μολυσματικές κοιτίδες εξεγερμένων να προσπαθήσουν να σαπίσουν τα αστικά και μοσχαναθρεμμένα ροδομάγουλά μας και τη χλιδάτη ζωή μας!
Τη βίλα μας , το τζιπ και τα εκατομμύριά μας Γιάγκο!Καταλαβαίνεις;Κάποιος πρέπει να τα προστατεύσει πάση θυσία.Κάποιος να νοιάζεται για μας τους καταφρονεμένους από το φθόνο του κοσμάκη.Του φρικτού λαουτζίκου.Του φτωχού μεροκαματιάρη που μας ζηλεύει Γιάγκο μου! -Ναι, Βίρνα.Σε καταλαβαίνω.Κινδυνεύει η πισίνα μας αν οι κομμουνιστές δεν εξοντωθούν και δεν απωθηθούν σπ την εξουσία κι αυτό είναι ένα τρομερό σοκ.
Ένα απίστευτο δράμα.Μια πραγματική τραγωδία καλή μου. Ο θεός να βάλει το χέρι του. Κι ο Ντερτιλής μας μπόλικες σφαίρες στο πιστόλι του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου