Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ανθρωποφύλακας προκάλεσε τον θάνατο του Ιλία Καρέλι; (Bίντεο) - "Σκυλιά" είναι για τους δεσμοφύλακες οι κρατούμενοι

Από ΒΑΘΥ , Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 | 9:31 μ.μ.

Νέα τροπή παίρνει το γεγονός του θανάτου του ποινικού κρατουμένου Ιλία Καρέλι, μετά το ιατροδικαστικό πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές, Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγγελίδου και την μαρτυρία άλλου κρατουμένου των  φυλακών Νιγρίτας στην ιστοσελίδα enikos.gr.

Ο θάνατος του βαρυποινίτη φέρεται να επήλθε από ξυλοδαρμό,  αναφέρεται στο πόρισμα των ιατροδικαστών, ενώ φυλακισμένος ισχυρίστηκε στην ιστοσελίδα που αναφέραμε ότι «ένας "γνωστός" σωφρονιστικός υπάλληλος χτυπούσε για αρκετή ώρα τον βαρυποινίτη».

Για τις συνθήκες ππου επικρατούν στα σύγχρονά Νταχάου, αυτά που ονομάζουν "σοφρωνιστικά ιδρύματα" και τον ρόλο των ανθρωποφυλάκων έχουμε αναφερθεί πολλές φορές και θα ήταν πλεονασμός να επαναλάβουμε αυτά που έχουμε γράψει.

Περιοριζόμαστε να σας θυμήσουμε μια μαρτυρία ενός πρώην κρατουμένου στις φυλακές της Χίου του  Β. Πάλλη:

"«Ξεφτιλίσου, ταπεινώσου, σκύψε και δείξε μας». Αυτή είναι η φράση των δεσμοφυλάκων που συνοδεύει την εισαγωγή όλων των κρατουμένων στις φυλακές της χώρας.
Εάν τη στιγμή εκείνη γυρίσεις και του πεις:
«Τι μου λες, ρε;», αυτό λαμβάνεται ως άρνηση εκτέλεσης εντολής και το πρώτο Πειθαρχικό το 'χεις στην τσέπη. Πράγμα που σημαίνει ότι στον πρώτο χρόνο φυλάκισης δεν μπορείς να πάρεις άδεια.
Εάν σε έναν μήνα υποπέσεις και σε δεύτερο «αμάρτημα», για παράδειγμα αν ξυπνήσεις ένα πρωί και πεις «ρε» σε έναν δεσμοφύλακα, το δικαίωμα σου στην ελευθερία μειώνεται δραματικά.

Οι δεσμοφύλακες ανήκουν στην κάστα ανθρώπων που πιστεύουν ότι μπορούν να σε συνετίσουν ταπεινώνοντάς σε. Πρόκειται για ανθρώπους ανίκανους να καταλάβουν ότι αυτή η πρακτική θα φέρει ακριβώς το αντίθετα αποτελέσματα: την εξέγερση από τα "σκυλιά". Ετσι μας αποκαλούν: "Σκυλιά" !!!

... 0 κυριότερος πόλεμός τους είναι να μοιράζουν ναρκωτικά με τη σέσουλα. Σε όλες φυλακές υπάρχει ένα «χρηματοκιβώτιο ναρκωτικών» από κατασχέσεις, τα οποία ανοίγουν κυρίως σε περιπτώσεις διαμαρτυρίας για να καταστείλουν τη δράση των κρατουμένων. Ενας μαστουρωμένος, βλέπεις, δεν θα διαμαρτυρηθεί και δεν θα εξεγερθεί ποτέ. Θα πάρει τη δόση του, θα κάτσει στο κρεβάτι του και η φυλακή θα λειτουργήσει μια χαρά.
Τώρα που μιλάμε οι φυλακές γεμίζουν ναρκωτικά, συχνά με την ανοχή των υπευθύνων. Κανείς όμως δεν νοιάζεται γι' αυτά".
_________

 Κειμενο απο φυλακες Κορυδαλλου που δημοσιεύεται στο indymedia 


 ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 28/03/2014  Εμεις οι κρατουμενοι/ες των φυλακων Κορυδαλλου σημερα 28 Μαρτιου 2014 μενουμε μια ωρα εξω απο τα κελια μας μετα το βραδινο κλειδωμα εξαιτιας της βασαναυσης δολοφονιας απο ξυλοδαρμο ενστολων του συγκρατουμενου μας Ιλια Καρελι. Αυτο ειναι το πρωτο αιμα που χυνεται στις φυλακες εν οψει του νεου νομοσχεδιου για τις φυλακες τυπου Γ και την καταργηση ολων των δικαιωματων μας.

Το αιμα εχει βαψει τα χερια του του υπουργου Δημοσιας Ταξης Δενδια και του υπουργου Δικαιοσυνης Αθανασιου που θελουν να χτισουν το ελληνικο Γκουανταναμο και ειναι οι ηθικοι αυτουργοι αυτης της δολοφονιας. Συμπαρασταση και Δυναμη σε ολες τις φυλακες που συμμετεχουν στην κινητοποιηση.

 ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Οι κρατουμενοι/ες Κορυδαλλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου