Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Με το ζόρι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα…

από Blackpanther


Φαντάσου να προέρχεσαι από εμπόλεμη χώρα ή από χώρα που βρίσκεται στην έσχατη εξαθλίωση…
Φαντάσου να θες να μεταναστεύσεις σε μια πιο πλούσια και προηγμένη χώρα…
Και φαντάσου ενδιάμεσα να παγιδεύεσαι σε μια χώρα που δεν θες να μείνεις…
Σε μια χώρα που η αστυνομία της ανέχεται και ενθαρρύνει ναζιστικές συμμορίες.
Σε μια χώρα που οι ίδιες αυτές ναζιστικές συμμορίες βγαίνουν πανηγυρικά στην βουλή με υψηλό ποσοστό.
Σε μια χώρα που θέλει να μετατρέψει εσένα, που ήθελες απλά να είσαι περαστικός από αυτή, σε εξιλαστήριο θύμα φορτώνοντας σου τα δεινά της.
Σε μια χώρα που αποκαλείσαι ‘λαθρομετανάστης’ και ‘υγειονομική βόμβα’ και είσαι διαρκώς εκτεθειμένος στον σαδισμό φασιστών.
Σε μια χώρα που πρέπει να πληρώσεις 2.500 ευρώ σε βρώμικα κυκλώματα για να φύγεις από αυτή χωρίς πάλι να το καταφέρεις…
Έτσι έχει η κατάσταση για πολλούς μετανάστες στην Ελλάδα που πασχίζουν να φύγουν από εδώ χωρίς να το καταφέρνουν…

” Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε με πλωτά και χερσαία μέσα αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία. Συνελήφθησαν τρεις διακινητές – δύο Βούλγαροι, ηλικίας 36 και 30 ετών και ένας 30χρονος Ιρακινός- οι οποίοι οργάνωσαν και επιχείρησαν να μεταφέρουν 27 αλλοδαπούς Αφρασιατικής καταγωγής από την Ελλάδα στην Ιταλία.
Ειδικότερα, το Σάββατο τα ξημερώματα εντοπίστηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανοικτά της παραλίας Καραβοστάσι της Πέρδικας Θεσπρωτίας, ιστιοφόρο σκάφος, ακυβέρνητο και χωρίς επιβαίνοντες.
Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στην παραλία και στην ευρύτερη περιοχή 27 αλλοδαπούς Αφρασιατικής καταγωγής καθώς από τον έλεγχο των εγγράφων τους διαπιστώθηκε η μη νόμιμη είσοδος και παραμονή στη χώρα μας.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με φορτηγό όχημα από την Ομόνοια Αττικής σε όρμο κοντά στην παραλία Καραβοστάσι της Πέρδικας Θεσπρωτίας και επιβιβάστηκαν στο σκάφος προκειμένου μεταβούν στην Ιταλία, όμως λόγω μηχανικής βλάβης, αποβιβάστηκαν από τους διακινητές στο ίδιο σημείο.
Εκτιμάται ότι το οργανωμένο κύκλωμα, από τη δράση του αποκόμιζε παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά ενώ για τη συγκεκριμένη μεταφορά, οι αλλοδαποί είχαν καταβάλει σε μέλη του κυκλώματος το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, ο καθένας.”
Αυτό είναι μια σημερινή είδηση όπως μεταδόθηκε από ένα αστικό μέσο ενημέρωσης.
Μέσα στην απανθρωπιά της γραφής του και την αντιστροφή της πραγματικότητας που επιχειρεί, αποκαλύπτει πάλι το δράμα χιλιάδων συνανθρώπων μας σε αυτή την χώρα.
Να θέλουν να φύγουν από εδώ (πληρώνοντας ακόμη και τεράστια σχετικά ποσά) και να μην μπορούν.
Σε μια χώρα που τους επιβάλει την απομόνωση, σε έναν πλανήτη φυλακή…
Τα τερατουργήματα αλά δουβλίνο 2 που μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα που εγκλωβίζει με το ζόρι συνανθρώπους μας πρέπει να καταργηθούν και μαζί με αυτά τα ίδια τα σύνορα που παγιδεύουν ανθρώπους στο εσωτερικό τους…

http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου