Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Η απεργία ήταν στημένη και πουλημένη απ' την αρχή.....?

 

  ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ πουλάνε τους εκπαιδευτικούς αυτή την ώρα! 

απο  Κεράσια και Κρίνοι




23:35 Η ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΚ) κρίνει ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθεσεις και μιλάει για αναστολή. (πηγή AlfaVita

Αυτή την ώρα, όπως διαβάζουμε στο AlfaVita στη συνεδρίαση των προεδρείων των ΕΛΜΕ οι οποίες συντριπτικά και με τεράστια μαζικότητα αποφάσισαν χτες να γίνει η απεργία, ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ πουλάνε τους καθηγητές και δεν στηρίζουν τη συνέχεια του αγώνα. To ΠΑΜΕ τους είχε πουλήσει εξ αρχής. Μόνον οι Παρεμβάσεις συνεχίζουν να ζητάνε να προχωρήσει ο κλάδος και να σπάσει η επιστράτευση. 
Όπως γράφεται στο έγκυρο site που παρακολουθεί τη συνεδρίαση συνεχώς, αυτή την ώρα:
Κατατίθεται από το προεδρείο (ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) πρόταση για να μην γίνει η απεργία. Η μειοψηφία του προδρείου (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) κατεβάζει πρόταση για απεργίαΗ πρόταση για μη απεργία η οποία αποφασίστηκε με διαδικασία fast track παραγνωρίζει τους χιλιάδες καθηγητές που ψήφισαν ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Να τονιστεί οτι πολλές ΕΛΜΕ όχι μόνο υπερψήφισαν την αρχική πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία στις εξετάσεις αλλά και δικά τους ψηφίσματα για περιφρούρηση της, απεργιακές επιτροπές και σπάσιμο της επιστράτευσης.

Τέτοια είναι η απόφαση της ΕΛΜΕ Πειραιά η οποία λέει μεταξύ άλλων:

Προχωράμε στην πραγματοποίηση της απεργίας ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙΚΑ την επιστράτευση. Η Συνέλευση των Προέδρων καλεί τις ΕΛΜΕ, ενάντια στην επιστράτευση, να λάβουν ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ. 

Οργανώνονται απεργιακές επιτροπές που οργανώνουν παρεμβάσεις έξω από επιλεγμένα εξεταστικά κέντρα την Παρασκευή. 

Καλούμε όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία της περιοχής μας να κηρύξουν απεργία, στάσεις εργασίας, ή οποιαδήποτε άλλη κινητοποίηση την Παρασκευή 17/5.



Διεθνής Αμνηστία: καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων η επιστράτευση

Όπως μας ενημερώνει ο Omadeon με σχόλιό του η Διεθνής Αμνηστία με σημερινή ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την επιστράτευση των καθηγητών από την Ελληνική Κυβέρνηση σαν καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο εδώ
*******

Αν οι εκπαιδευτικοί ανεχθούν αυτή την απόφαση και δεν φτύσουν στα μούτρα τους συνδικαλιστές τους, τότε είναι άξιοι της μοίρας τους και ότι και να τους συμβεί, καλώς θα τους συμβεί.



*******
Η ΔΟΕ στηρίζει απεργία και σπάσιμο επιστράτευσης

Στο μεταξύ η ΔΟΕ (δάσκαλοι) αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ:

"Συμπόρευση με την ΟΛΜΕ, κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης ίδιας μορφής με της ΟΛΜΕ, η οποία ενεργοποιείται άμεσα με το κάλεσμα της ΟΛΜΕ προς τα μέλη της για «σπάσιμο» της επιστράτευσης στην πράξη".

Αυτή η απόφαση εκθέτει ακόμα χειρότερα τα προεδρεία των ΕΛΜΕ που πάνε άρον άρον να κλείσουν την απεργία, την ώρα που στην κοινωνία δημιουργείται αγωνιστικό μέτωπο.


Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις καταγγέλλουν πραξικόπημα

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις - Κινήσεις Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης καταγγέλλουν τις παρατάξεις ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΑΣΚΕ για το πραξικόπημα το οποίο στήθηκε στη ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ στις 15/05/2013.
Ενώ ο κλάδος των καθηγητών ψήφισε με εκπληκτικά ποσοστά την απεργία για την Παρασκευή 17 Μάη, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ που προέρχονται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΔΑΚΕ, ενώ δεν είχαν κανένα δικαίωμα σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ να αναιρέσουν την απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων, φρόντισαν να θάψουν την απεργία και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
 
Θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και τον οριστικό ενταφιασμό της συνδικαλιστικής προδοσίας.
 
Οι εφιάλτες πρέπει να τιμωρηθούν
 Αθήνα, 15/05/2013
*******

Πρόεδροι των ΕΛΜΕ, μπορεί κανείς να συγχωρέσει τον εχθρό του, αλλά στους προδότες πρέπει κρεμάλα (twitter εδώ)

από twitter εδώ
******
Σκατά στον ΣΥΡΙΖΑ



******

Αποκλειστική φωτό έξω απο το ξεναδοχείο Τιτάνια, 

χώρο συνεδρίασης των προεδρείων των ΕΛΜΕ



   Επιστρατευμένοι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ παραδίδουν τα όπλα.


                                                                     The game is over (από αναρχογατούλης)
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου