Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Απίστευτο: Οι Ληστές Της Εθνικής Πρόλαβαν Τη Χρηματαποστολή!

απο
Απίστευτο: Οι Ληστές Της Εθνικής Πρόλαβαν Τη Χρηματαποστολή!

Βήμα – Βήμα Πως Ξέφυγαν Οι Ληστές Της Εθνικής (Φωτορεπορτάζ)


(ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ της Press-a.gr). Ένοπλη ληστεία με το "καλημέρα" λίγο πριν τις 9 στο κεντρικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται
στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Αυτό που πραγματικά σοκάρει είναι ότι οι ληστές της τραπέζας πρόλαβαν χρηματαποστολή που ήταν ακριβώς έξω από το υποκατάστημα, με σκοπό να μεταφέρει χρήματα σε άλλη τράπεζα! Και αυτό δείχνει πως ίσως είχαν πληροφορηθεί ότι θα είναι πολλά χρήματα συγκεντρωμένα προς μεταφορά και είχαν σχεδιάσει λεπτομερώς το χτύπημα...
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι ληστές μπήκαν στην Τράπεζα στις 8.45 σήμερα το πρωί, κρατώντας καλάσνικοφ και πιστόλι. Το ποσό που κατάφεραν να αρπάξουν κινείται μεταξύ 1 και 2 εκ. ευρώ!
Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες έρχονται στο φως όσο περνάει η ώρα σχετικά με τη δράση των δύο ληστών μέσα στην Τράπεζα, αλλά και κατά την στιγμή της κινηματογραφικής διαφυγής τους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο υποκατάστημα μπήκαν δύο άτομα, ένας νεαρός και ένας μεγαλύτερης ηλικίας. Ο δεύτερος πήγε κατευθείαν πίσω από τον ταμία ο οποίος δεν είχε αντιληφθεί τι συμβαίνει και ρώτησε αυθόρμητα "που πάτε κύριε;"
Παρ' όλα αυτά οι ληστές κινήθηκαν με άνεση στους χώρους του υποκαταστήματος ενώ μετά την αρπαγή των χρημάτων ανέβηκαν στον 1ο όροφο, απ' όπου και πήδηξαν σε παρακείμενη νεοαναγειρόμενη οικοδομή. Σημαντικός αριθμός πολιτών που διέρχονταν εκείνη την ώρα από την Κεντρική Πλατεία, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά και άρχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά στην Τράπεζα. Τότε ένας εκ των δραστών πυροβόλησε μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό, ώστε να διευκολυνθεί η διαφυγή τους.-"Σκάσε και δώσε τα λεφτά τώρα!" ήταν η απάντηση που έλαβε. Ο ληστής που ήταν μεγαλύτερος ηλικιακά έδρασε ψύχραιμα, ενώ με την είσοδό του στην Τράπεζα έβαλε αμέσως την κουκούλα του. Ο δεύτερος ληστής που ήταν και νεαρότερος δεν έβαλε μάσκα ή κουκούλα για να καλύψει το πρόσωπό του, ενώ - όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά - έτρεμε σαν το... ψάρι!
Η διαδρομή που ακολούθησαν οι ληστές
Αυτή τη στιγμή όλη σχεδόν η δύναμη της Αστυνομίας διεξάγει έρευνες με σκοπό την άμεση σύλληψη των ληστών ενώ γίνεται και καταμέτρηση των χρημάτων για να υπολογιστεί το ακριβές ποσό που "σήκωσαν" οι ληστές από την Εθνική. Η αλήθεια, πάντως, είναι πως όσο περνάει η ώρα, "χαμηλώνει" και το ύψος των χρημάτων που άρπαξαν οι δράστες. Ή τουλάχιστον αυτό διαρρέει προς τα έξω...
Μελετημένη φαίνεται πως είχαν την κάθε τους κίνηση οι ληστές που σήκωσαν την... μπάνκα στον αέρα σήμερα το πρωί από το κεντρικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην καρδιά της πόλης.
Ενδιαφέρον έχουν οι κινήσεις τους από την στιγμή που πήραν τα λεφτά από τα ταμεία και κατευθύνθηκαν προς το παράθυρο του ημιορόφου που αποτέλεσε και τον δρόμο διαφυγής μέσα από το υποκατάστημα προς την οικοδομή που χτίζεται αυτήν την περίοδο.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και με τους εργαζόμενους στην νεοαναγειρόμενη οικοδομή, οι δράστες βγήκαν από το ακριανό παράθυρο και αφού περπάτησαν για λίγο στο περβάζι της Τράπεζας επί της οδού Παπαναστασίου μπήκαν στο γιαπί που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.
Εκείνη την ώρα, ανάμεσα στις σκαλωσιές, εργάζονταν ένας οικοδόμος, ο οποίος έκπληκτος είδε τους δύο ληστές να περνούν από μπροστά του. Πριν προλάβει να αντιδράση του είπαν «μην μιλήσεις».
Ο οικοδόμος στην θέα των όπλων υπάκουσε και οι ληστές συνέχισαν την διαδρομή τους προς την άλλη πλευρά, όπου η νεοαναγειρόμενη οικοδομή συνορεύει με τον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας.
Οι δράστες – παρά το γεγονός ότι ήταν φορτωμένοι με τους σάκους που περιείχαν τα χρήματα – κατέβηκαν γρήγορα χρησιμοποιώντας μία σκαλωσιά στον ακάλυπτο και στη συνέχεια, περπατώντας από έναν διάδρομο που χρησιμεύει ως γκαράζ, κατευθύνθηκαν προς την οδό Σκαρλάτου Σούτσου.
Από εκείνο το σημείο τα ίχνη τους χάνονται, ενώ ισχυρή παραμένει η υπόνοια πως εκεί κοντά βρίσκονταν κάποιος συνεργός τους, ο οποίος τους περίμενες με κάποιο αυτοκινήτο, ώστε να κατορθώσουν να φύγουν.
Μπλόκα παντούν για τη σύλληψη των ληστών - Ερευνάται καμένο ΙΧ
Ανακοίνωση για το θέμα της ληστείας που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία εξέδωσε πριν από λίγο η Αστυνομία. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω: «Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που διέπραξαν σήμερα το πρωί ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λάρισα.
Ειδικότερα, περί ώρα 08.40, οι δυο δράστες εισήλθαν ως πελάτες στο εσωτερικό της τράπεζας και στη συνέχεια κρατώντας ο ένας όπλο (πιθανόν πιστόλι) και ο άλλος πολεμικό τυφέκιο τύπου «kalashnikov», απείλησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό.
Οι δράστες διέφυγαν από παράθυρο του ημιώροφου της τράπεζας, απ’ όπου βρήκαν πρόσβαση σε ταράτσα νεοαναγειρόμενης οικοδομής.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών έχουν «στηθεί» αστυνομικά «μπλόκα» σε επίκαιρα σημεία του ευρύτερου οδικού δικτύου και έχει ενεργοποιηθεί μεγάλος αριθμός εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών δυνάμεων, το έργο των οποίων συνδράμει ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες, εντοπίσθηκε ένα καμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 17-10-2011 από περιοχή της Αττικής. H συσχέτιση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου με τη διαφυγή των δραστών της ληστείας διερευνάται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου